В обласній дитлікарні обрали нового генерального директора


Сьогодні, 4 лютого, в Івано-Франківську відбувся конкурс на зайняття посади генерального директора КНП "Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради".

Заявки на участь подали сім кандидатів, однак після перегляду документів до конкурсу допустили п‘ятьох: Ларису Підвербецьку, Тараса Мельника, Ярослава Криштафовича, Ігоря Дмитренка та Олега Курташа, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Конкурс розпочався з представлення кандидатами презентацій, в яких обгрунтовані завдання та ризики обласної дитячої клінічної лікарні.

Лариса Підвербецька виділила такі цілі лікарні на 2020 рік: належна медична допомога, кадрове забезпечення та сучасна матеріально-технічна база; співпраця первинної, вторинної та третинної медичної допомоги; комунікація з громадкістю; комфорт маленьких пацієнтів - дитячі ігрові кімнати, спільне перебування матері і дитини тощо.

Наступний кандидат, Тарас Мельник, озвучив наступні завдання: створення ефективної моделі медичних послуг, сприяння розвитку професійних здібностей персоналу, запровадження електронної системи медичного документообігу тощо.

У план реформування на перший рік, за словами Ярослава Криштафовича, увійде об’єднання двох неонатологічних відділень з врахування недостатньої зайнятості ліжка для новонароджених і недоношених дітей, створення Центру муковіцидозу на базі пульмонологічного відділення на 10 ліжок за рахунок педіатричних, створення катаснестичного кабінету на базі поліклініки, поквартально висвітлення досягнень та боротьба з корупцією.

Ігор Дмитренко теж представив свій план розвитку. Він зауважив, що потрібно ввести такі послуги: патронат над дитиною, послуга кризового та екстреного втручання, послуга соціально-психологічної реабілітації, високоспеціалізована медична реабілітація та паліативна допомога. Зокрема, потрібно запровадити такі медичні послуги як: катаснестичний центр, хірургія одного дня, сімейні кімнати, патронажне сестринське спостереження, міждисциплінарні команди, паліативна допомога.

За словами наступного кандидата Олега Курташа, метою діяльності закладу є гарантування населенню Прикарпаття якісної медичної допомоги шляхом надання профілактичних, лікувальних та реабілітаційних послуг. А також надання платних медичних послуг населенню та працівникам установ, підприємств, страхових компаній.

Вислухавши усіх, члени конкурсної комісії прийняли рішення подати для затвердження на голосування Івано-Франківської обласної ради на посаду генерального директора Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні кандидатуру Тараса Мельника з загальним балом 190.

До теми: Претендент на посаду генерального директора обласної дитячої лікарні повернувся зі стажування у США

Ветерана АТО можуть не допустити до конкурсу на посаду. На захист стали лікарі-атовці