Ветерана АТО можуть не допустити до конкурсу на посаду. На захист стали лікарі-атовці


28 січня відбудеться перше засідання конкурсної комісії з обрання генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради».

У нашу редакцію надійшов рекомендаційний лист від членів громадського об’єднання «Медики АТО Івано-Франківщини» на підтримку одного із кандидатів - ветерана АТО, учасника бойових дій Михайла Глаговича. Як пояснив кореспондентці Бліц-Інфо голова ГО Степан Андрійців, існує побоювання, що атовця можуть не допустити до конкурсу, а посаду займе "своя" людина.

"28 січня будуть розглянуті документи кандидатів. Є небезпека того, що документи Михайла відставлять й не візьмуть до уваги. Ми (члени ГО - ред.) хочемо, аби конкурс був прозорий і було розуміння, яких людей представляють на конкурс. Аби дивились, що ця людина до цього часу зробила та як вона себе проявила",- пояснює Андрійців.

У листі, зокрема, зазначається, що під час перебування в зоні проведення бойових дій протягом 2015 – 2016 років Глагович неодноразово надавав хірургічну допомогу пораненим бійцям в Курахово, Мар’їнці, Красногорівці, Авдіївці в час самих запеклих боїв. За час перебування в АТО виконав понад 200 оперативних втручань пораненим воїнам. 

"Глагович Михайло Васильович працював дитячим хірургом в даному закладі з 1997 року. З 2010 по 2018 рік завідував хірургічним відділенням, за час його керівництва відділення стало найкомфортнішим для перебування хворих дітей з батьками, значно покращилися показники результатів лікування, впровадились в практику використання новітніх методів малоінвазивної хірургії та інших.

З 2014 року Михайло Глагович був призначеним на посаду головного позаштатного дитячого хірурга в Івано-Франківській області. Зараз працює на посаді доцента кафедри дитячої хірургії Івано-Франківського національного медичного університету. 

Хочемо зазначити, що за наявною в нас інформацією, маємо надію недостовірною, готується привід для недопущення Михайла Глаговича до конкурсу. Тому звертаємось до всіх уповноважених осіб з вимогою проводити засідання конкурсної комісії чесно, відкрито із залученням ЗМІ, оприлюдненням аргументованих протоколів засідання з подальшим оприлюдненням на офіційному сайті, згідно з усіма вимог чинного законодавства України",- йдеться в листі.

Кореспондентка Бліц-Інфо намагається отримати в Департаменті охорони здоров’я підтвердження або ж спростування звинувачень від громадської організації.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!