В прикарпатських містах рекордно дорожчає вода


На прикарпатців чекає чергове здорожчання послуг водопостачання та водовідведення.

У деяких містах ще проводять громадські слухання, а подекуди вже підняли ціни, інформує Бліц-Інфо.

Зокрема депутати Тлумацької районної ради на засіданні сесії затвердили новий тариф для населення з 1 жовтня - 42,28 грн за куб (було 30,29). Також підняли ціни для державних підприємств, установ та організацій - 98,71 грн/куб (було 61,67) та для інших споживачів - 131,48 грн/куб (було 72,63).

Водночас в Івано-Франківську, 1 жовтня відбулися громадські слухання щодо підняття тарифів. Як пояснив начальник КП "Водоекотехпром", підняття пов'язане зі здороржчанням електроенергії для підприємства та необхідністю підвищення зарплати працівникам.

"Вартість за постачання, розподіл і за саму електроенергію збільшилась. Це не було передбачено в діючому тарифі, тож у нас стався фінансовий розрив. Друге, ми хочемо привести заробітню платню працівників у відповідністьдо галузевої угоди. Якщо діючий тариф з ПДВ складає 17,63 грн за м3, то новий буде 19,01 грн.", - пояснює директор КП Роман Кімачук.

Новий тариф на воду ще має затвердити міськвиконком ,а відтак державний регулятор. Варто зауважити, що згодом для франківців планують запровадити ще й абонплату за воду.

Втім, як повідомляють прикарпатці в соцмережах, платіжки з новими тарифами прийшли і в інших районних центрах області. 

"Скажіть, будь ласка, можливо хтось знає з якої країни транспортують воду жителям Городенки, що вона коштує 42 грн?!", - пише Наталя Лапчинська.

"В Коломиї тариф 28 грн за метр 3, в Снятині - 32 грн. Думаю, що в Городенці вода найдорожча", - пише Олександра Базюк

"У Коломиї підняли до 35 гривень", - коментує Irina Kolisnik.

Втім, поки що жодної офіційної інформації про чергове підняття тарифів на сайтах цих водоканалів наразі немає.

Нагадаємо, останнє підняття тарифів на воду відбулося в травні цього року. Втім, через подорожчання електроенергії для підприємств на 25%, водоканали вирішили підняти тарифи на водопостачання, або перейти на погодинну подачу води

До теми: В Івано-Франківську переглядатимуть тарифи на водопостачання

На Прикарпатті підприємство необгрунтовано завищило тарифи на воду

Антимонопольний відкрив справу через завищені тарифи на воду в Снятині

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!