Вбивство франківського підприємця: "Дира" просить відпустити його під домашній арешт


Сьогодні, 16 січня в Івано-Франківському міському суді відбулось засідання у справі Михайла Дерещука.

Йому інкримінують ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») та ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»). Справу розглядає колегія суддів Хоростіль, Руденко і Деркач, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

На сьогоднішнє засідання не з'явився один із свідків, два захисники та потерпілі. Останні просили розглядати справу без їхньої участі. На початку засідання головуючий суддя повідомив, що сьогодні мали допитувати свідка Романко, однак, її місце перебування не відоме, а судова повістка повернулась до суду через закінчення терміну зберігання. В той же час прокурор клопотав перенести засідання та дати йому час розшукати її.

Оскільки це був єдиний свідок колегія суддів перенесла засідання на 13 годину 25 лютого та 13 годину 13 березня.

На це Дерещук почав кричати, шо суд затягує розгляд справи спеціально призначаючи засідання на березень.

Окрім того, головуючий суддя Хоростіль повідомив, що 9 січня до суду надійшло клопотання про зміну запобіжного заходу.  Дерещук аргументував це тим, що його погано лікують.

"На одному із засідань було визначено, що на кожному розгляді справи повинна бути швидка, однак її жодного разу так і не було. Окрім того, ліки від цукрового діабету, які мала б безкоштовно давати держава, мені сказали купувати", - заявив підсудний.

Відтак на підставі цього він просив змінити запобіжний захід на домашній арешт. Та суд, повернувшись із нарадчої кімнати, прийняв рішення залишити запобіжний захід без змін.

Як відомо, 31 серпня близько 13-ї в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль "Audi" сірого кольору.  Стрілець випустив у місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль та втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише за шість годин. Стрільцем виявився Михайло Дерещук на прізвизько "Дира". Свої дії він пояснює помстою. За кілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження.

Підтримець Ігор Гербін за кілька днів помер у лікарні.

За вчинене правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі

До теми: "Дира" заявив, що його незаконно тримають у СІЗО

Суд у справі вбивства біля франківської Ратуші не відбувся

Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів угоду, а потім передумав

Вбивство франківського підприємця: "Дира" хотів відвід суддів і домашній арешт

Суд у справі Дири відклали. Підозрюваний попросив швидку

Адвокати просять відпустити “стрільця” Дерещука під домашній арешт – суд відмовив