Від підозрюваного в убивстві франківського підприємця відмовився адвокат


В Івано-Франківському міському суді продовжують слухати справу Михайла Дерещука.

Йому інкримінують ч. 1 ст. 115 («Умисне вбивство») та ч. 1 ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»). Справу розглядає колегія суддів Хоростіль, Руденко і Деркач, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

На засідання, яке відбулось 13 березня прибули сторони процесу, втім знову повернулась повістка з виклику свідка. Відтак, аби не затягувати справу, прокурор запропонував досліджувати матеріали справи.

"У мене є клопотання щодо складу суду. Я подавав вже декілька клопотань, втім ви жодно не розглянули", - звернувся до колегії суддів Дерещук.

Окрім того, адвокат підозрюваного Клименко звернувся до суду з заявою про самовідвід. Свої дії він пояснив тим, що не може впливати та узгодити дії з Дерещуком. За його словами, також є конфлікт інтересів.

Порадившись на місці судді задовільнили заяву, тож підозрюваного наразі захищає тільки один адвокат.

Далі суд почали розглядати клопотання Дерещука. Від трьох з них обвинувачений сам відмовився. Ще чотири клопотання суд відмовив. Зокрема, щодо перевірки на достовірність довідки про лікарняний одного зі свідків, притягнення до кримінальної відповідальності адвоката Клименко та трансляції засідання на ютуб.

Оскільки на допиті свідка наполягають всі сторони суд призначив наступне засідання на 11.30 годину 11 квітня та 11 годину 20 травня.

Як відомо, 31 серпня близько 13-ї в середмісті Івано-Франківська розстріляли автомобіль "Audi" сірого кольору.  Стрілець випустив у місцевого підпримця Ігоря Гербіна не менше шести куль та втік. Постраждалого у важкому стані госпіталізували, а стрільця оголосили в розшук.  Втім, затримали лише за шість годин. Стрільцем виявився Михайло Дерещук на прізвизько "Дира". Свої дії він пояснює помстою. За кілька днів до стрілянини між Дерещуком і Гербіним була сварка, під час якої підозрюваний отримав тілесні ушкодження.

Підтримець Ігор Гербін за кілька днів помер у лікарні.

За вчинене правопорушнику загрожує до 15 років позбавлення волі