Військомат попереджає: Франківцям, які самовільно залишили частини світить в'язниця


Міський військовий комісаріат інформує, що франківцям, які були призвані до Збройних сил України та з не відомих причин самовільно залишили військові частини світить кримінальна відповідальність.

Незважаючи на дисципліноване та свідоме виконання обов’язків військової служби військовослужбовцями у Збройних Силах України та в інших підрозділах, які забезпечують територіальну цілісність та оборону України мають місце випадки самовільного залишення військової частини чи місць служби.

Військовослужбовці, які самовільне залишили частини або місця служби, а також не з'явилися вчасно без поважних причин на службу у разі звільнення з частини, призначення або переведення, нез’явлення з відрядження, відпустки або лікувального закладу підпадають під статтю 407 Кримінального кодексу України  "Про самовільне залишення військової частини або місця служби".

Військовослужбовці які самовільно залишили військові частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або лікувального закладу підпадають під статтю 408 Кримінального кодексу України " Про дезертирство".

Незважаючи на всю суворість відповідальності за вчинення правопорушення, до увагу можуть бути прийняті обставини які пом'якшують чи звільняють від покарання згідно статті 66 Кримінального кодексу України " Обставини, які пом’якшують покарання".

Але для того щоб визначити ступінь відповідальності за вчинені порушення та можливі пом’якшувальні обставини всім військовослужбовцям, які самовільно залишили військову частину або місце служби необхідно повернутися до своїх військових частин. Якщо такої можливості немає то до будь-якого військового комісаріату, або до найближчого органу управління Військової служби правопорядку.

В місті Івано-Франківськ Військова служба правопорядку знаходиться за адресою вул. Військова 4, номер телефону: 74-01-03 та (093)-120-17-44.

Івано-Франківський міський військовий комісаріат знаходиться за адресою вул. Княгинин 20, номер телефону: 75-46-46 та 067-371-01-42.