Видача та розрахунок: Все, що потрібно знати франківцям про транспортну картку


Вже у березні розпочинається етап впровадження транспортної картки. Це видача пільгової тим, хто оформив її ще раніше, видача учнівської і продаж загальної.

Для повного переходу на електронний квиток орієнтовно виділяють 3-4 місяці. Паралельно можна буде розраховуватися також банківською карткою, а також готівкою. У цей час вартість проїзду в комунальному транспорті поки залишиться на рівні 4 гривень. Але вже з літа розрахунок «живими» грошима здорожчає до 6 гривень, йдеться на сайті міського голови.

Отже, ключове, що варто запам’ятати зараз про процес оформлення та отримання карток. Якщо ви вже подали документи на оформлення картки, то зараз вам треба просто дочекатися смс-повідомлення про час видачі та місце (яке ви обрали самі при подачі документів). Тоді треба прийти у вказаний час в обраний вами пункт з паспортом та отримати її.

УВАГА! Картки видаватимуться в алфавітному порядку. Тому обов’язково дочекайтеся смс-інформування про її готовність. І лише після цього вирушайте до пункту видачі.

Якщо ж ви ще не подавали документи на її отримання, але належите до пільгової категорії, тоді телефонуйте 1580 зі стаціонарного та 0500101580; 0670101580 – з мобільного і запишіться на оформлення картки. Диспетчер запропонує вам обрати дату та місце оформлення картки з переліку можливих адрес. До прикладу, це будуть 9 пунктів у місті Івано-Франківськ.

Жителі сіл, що увійшли до складу Франківської ОТГ матимуть змогу оформити картку у своєму населеному пункті (у територіальних відділеннях ЦНАПу, або ж у приміщенні сільської ради).  У визначений день потрібно прийти за обраною адресою та мати з собою паспорт, пільгове посвідчення та ідентифікаційний код.

Тепер, про загальну картку:

Її зможуть придбати усі бажаючі вже у березні. Купити її за 30 грн можна буде у водіїв комунального транспорту, контролерів та у пунктах продажу: кіосках преси та «Галичина табак». Потім її можна поповнити на певну суму. Способи поповнення:


А тепер про розрахунок

Отже, при вході у транспортний засіб треба прикласти транспортну картку до валідатора. Вони вже встановлені у кожному автобусі та тролейбусі. Тоді з рахунку знімається 4 гривні. Обов’язково валідувати картку треба і пільговикам, і учням. Важливий момент! Розрахунок карткою дозволяє економити при пересадці. Мається на увазі, що надається можливість впродовж 30 хвилин пересісти в інший транспортний засіб, але заплатити лише за одну поїздку. На практиці:

Увага! Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 20-кратну вартість проїзду!