Як розвиватиметься Івано-Франківськ наступні два роки


На сесії міської ради депутати затвердили програму економічного і соціального розвитку Івано-Франківська на 2019-2020 роки.

Програма розроблена управлінням економічного та інтеграційного розвитку спільно з іншими структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради за участю підприємств, установ, організацій.

Заходи програми фінансуються за рахунок коштів міського, обласного бюджетів, субвенцій з державного бюджету, коштів підприємств, міжнародних фінансових організацій та інвесторів.

Прогнозні розрахунки показників соціально-економічного розвитку міста розроблені на підставі статистичних даних з урахуванням оцінки стану економіки й соціальної сфери у 2017-2018 роках, впливу складної політичної та економічної ситуації та інших зовнішніх факторів, очікуваних тенденцій, зміни впливу цих факторів у перспективі.

Цілі та пріоритети економічного і соціального розвитку у 2019-2020 роках:

      1. Модернізація транспортної та дорожньої інфраструктури, розвиток велоруху, зокрема:

- продовження будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вул. Хіміків-Надрічна;

- будівництво Північного бульвару на ділянці від вулиці Бельведерської до вулиці Панаса Мирного;

- впровадження проекту "Будівництво нових тролейбусних ліній в місті Івано-Франківську та оновлення рухомого складу КП Електроавтотранс" за кредитні кошти;

 - розвиток велоруху, в тому числі проведення капітального ремонту тротуару з влаштуванням велодоріжки на Північному Бульварі, на Південному Бульварі та на вулиці Пулюя в м. Івано-Франківську;

 - розвиток електричної транспортної мережі (заправок для електромобілів).

      2. Реалізація енергозберігаючого проекту "Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Івано-Франківська" - кредит НЕФКО та грант Е5Р.

      3.         Будівництво котелень і теплових мереж для перепідключення споживачів СТЕК до ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

      4.  Запровадження системи роздільного сортування сміття, зокрема встановлення контейнерів для роздільного збирання корисних компонентів відходів у закладах освіти, культури, охорони здоровʼя, на території комунальних підприємств та у місцях масового скупчення людей.

      5. Розширення мережі шкіл та дошкільних навчальних закладів, зокрема:

- продовження будівництва СШ в с.Хриплин (І-й пуск. комплекс);

- проведення робіт з будівництва навчально-виховного комплексу (ІІ-й пуск.комплекс) ЗОШ №6 в мікрорайоні "Опришівці";

- продовження будівництва дитячих садків в мікрорайоні "Каскад" та селі Крихівці;

- завершення реконструкції дитячого садка по вул.Г.Хоткевича, 11А.

6. Впровадження системи електронної реєстратури та електронної картки пацієнта в медичних закладах міста.