Затримали не того? В Долині люди пікетують поліцію через ДТП, де загинули діти


Вже кілька днів мешканці Долини приходять під відділення поліції, щоб дізнатися як просувається справа стосовно винуватця ДТП в якому загинули двоє дітей.

Зокрема, в понеділок, 15 липня з обуреними мешканцями поспілкувались представники слідчої групи, пише Бліц-Інфо.

Як повідомив під час зустрічі з обуреними людьми начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Любомир Маланчин, це кримінальне провадження перебуває на контролі головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ, а процесуальне керівництво веде особисто прокурор області, оскільки підозрюваний є депутатом сільської ради.

Люди запитали, скільки осіб було в машині на час аварії. Слідчий Богдан Млиниський повідомив, що наразі відома інформація, що в авто перебував тільки Проців.

"Як так може бути, якщо спрацювала подушка безпеки на пасажирському сидінні і там є кров? Значить в авто був ще хтось, а Проців був лише пасажиром",- зауважили люди.

Слідчий запевнив, що були взяті необхідні змиви з салону, кермо та подушка безпеки, щоб встановити чи був в авто ще хтось. 

"В нас є інформація, що одразу після ДТП прийшла група людей, яка познімала номерні знаки, кермо, апаратуру. Тим паче вони підходили до нашого авто, перевіряли чи там є відеореєстратор і винесли звідти пакет. Ви дізналися хто знімав, чому, як воно опинилося в салоні машини", - запитала родичка потерпілої родини.

Слідчий запевнив, що на місце виїжджала криміналістична лабораторія і зібрала всі матеріали.

У вівторок заплановане засідання профільної комісії райради стосовно цього ДТП.

"Сьогодні о 14.00 буде засідання профільної комісії Долинської районної ради - це відкрите засідання, прохання до всіх, хто може, прийти. На комісії будуть заслуховувати начальника поліції, доповідатимуть також слідчі у справі загибелі діток в ДТП", - написала місцева мешканка Mariana Tabarkevych.

Як повідомили Бліц-Інфо в прес-службі суду, адвокат Богдана Проціва вчора забрав повний текст ухвали і планує подавати апеляцію на запобіжний захід.

Нагадаємо, 10 липня, близько 21:15 у селі Княжолука трапилась дорожньо-транспортна пригода. На автодорозі Н-10 «Стрий-Чернівці-Мамалига» зіткнулися два автомобілі: Ford Focus та Kia Sportage.

В аварії загинуло двоє дітей 3 і 5 рочків, мама знаходиться в реанімаційному відділенні Долинської ЦРЛ в тяжкому стані.