Винуватець сметельного ДТП в Долині, де загинули діти, чекатиме суду під вартою


Сьогодні, 12 липня в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід винуватцю ДТП на Долинщині, де загинуло двоє малолітніх дітей.

Підозрюваний - 35-річний Богдан Проців, депутат сільської ради з Долинщини. Чоловік одружений, раніше не судимий, родом з Підбережжя, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

У момент скоєння аварії, згідно з висновком експертизи, винуватець перебував у стані алкогольного сп’яніння, 2,95 проміле.

У четвер, 11 липня фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 286 («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами») КК України.

У підозрюваного — забій грудної клітки та зламана нога, тому у зал суду чоловіка завезли на ношах.

Прокурор Боровик просив суд застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів без можливості внесення застави.

Адвокат Проціва заперечив проти такого клопотання і попросив суд призначити його підзахисному більш м'який запобіжний захід, або заставу. Адже, за його словами, Проців знаходиться на стаціонарному лікуванні і йому необхідна операція на суглоб. Тож в лікарні він не буде ухилятися від слідства та впливати на свідків. 

Заслухавши сторони суддя відправилась у нарадчу кімнату. Повернувшись суддя вирішила задовольнити клопотання прокурора та обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 вересня без застави.

Нагадаємо, 10 липня, близько 21:15 у селі Княжолука трапилась дорожньо-транспортна пригода. На автодорозі Н-10 «Стрий-Чернівці-Мамалига» зіткнулися два автомобілі: Ford Focus та Kia Sportage.

В аварії загинуло двоє дітей 3 і 5 рочків, мама знаходиться в реанімаційному відділенні Долинської ЦРЛ в тяжкому стані.