Затриманий на хабарі екоінспектор вийде під заставу у чверть мільйона


В Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід старшому інспектору державної екологічної інспекції Вікторові Дмитруку, якого затримали на хабарі від посадовця лісгоспу за приховування незаконної вирубки лісу. Правоохоронці зазначають, що Дмитрук систематично вимагав хабарі у керівників державних лісових господарств.

Як відомо, 29 травня 2018 року слідчі (детективи) ГУ Нацполіції в області та працівники СБУ затримали на хабарі у 7 тисяч доларів посадовця державної екологічної інспекції. Гроші інспектор вимагав за невідображення в акті перевірки виявлених фактів незаконної вирубки лісу, пише КУРС.

Затриманим виявився начальник відділу екологічного контролю природно-заповідного фонду, рослинного і тваринного світу - старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Івано-Франківської області Віктор Дмитрук.

Прокурор Віталій Присяжнюк просив суд застосувати до підозрюваного Дмитрука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або заставу в розмірі мільйон гривень.

За його словами, оскільки Дмитрук підозрюється у скоєнні тяжкого злочину, він може залишити місце проживання, впливати на свідків, знищити чи спотворити речові докази.

Віктор Дмитрук у суді вини не визнав та відмовився від дачі показів.