Завтра в Івано-Франківську стартує «Карпатський простір»


У п’ятницю, 4 травня, в обласному центрі Прикарпаття розпочинається масштабна мистецька подія - ІІІ Міжнародний фестиваль мистецтв країн Карпатського регіону «Карпатський простір» («CARPATHIAN SPACE»).

О 10-ій годині в Пасажі Гартенберг, що на вулиці Незалежності, 3 розпочне роботу пленарна сесія за участю представників міністерств освіти країн-учасниць фестивалю, керівників області та міста. 

Об 11-ій годині в конференц-залі готелю «Надія» всі бажаючі зможуть переглянути туристичні презентації країн учасниць фестивалю: України, Польщі, Грузії, Болгарії, Угорщини, Румунії.

О 12-ій годині на площі Ринок розпочнуться національні читання «Ліна Костенко об’єднає», які триватимуть впродовж дня на різних локаціях в Івано-Франківську та Коломиї.

Урочисте відкриття ІІІ Міжнародного фестивалю «КАРПАТСЬКИЙ ПРОСТІР» розпочнеться о 16-ій годині на площі Івана Франка за участю організаторів та представників різних країн. Жителі та гості Прикарпаття зможуть побачити концерт Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, муніципального камерного хору «Галицькі передзвони» та молодіжного хору «Осанна».

Цього ж дня в обласній філармонії запланований гала-концерт «Перлини світової класики» за участю солістів з України, Литви, Грузії, Польщі, Словаччини, Молдови, Угорщини та симфонічного оркестру Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк, а в обласному музично-драматичному театрі ім. І. Франка Національний угорський театр та Закарпатський театр імені Дьюли Йєша представлять виставу «Сім’я Тотів».

До слова, сьогодні в рамках фестивалю на сцені Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок імені Марійки Підгірянки  розпочалися «Лялькові обереги». Колективи-учасники  з Дніпра, Києва, Львова, Ужгорода, Черкас, Івано-Франківська, а також з Литви, Молдови, Румунії організували вуличний перформенс – театрально-хореграфічний флешмоб «Ляльки запрошують».

Додамо, що на усі заходи, які проводяться в рамках фестивалю, вхід вільний. 

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та книговидання управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА