Зеленський сказав, хто керуватиме Івано-Франківщиною


Президент Володимир Зеленський призначить одного з кандидатів на посаду голови Львівської ОДА Дениса Шмигаля головою Івано-Франківської ОДА.

Про це Зеленський заявив в суботу у Львові під час представлення новопризначеного голови Львівської ОДА Маркіяна Мальського, пише Depo.Львів.

"Денисе, можна уже анонсувати? Ми бачимо Дениса Шмигаля головою Івано-Франківської ОДА", - сказав Зеленський. Ми вирішили, але ще немає указу", – сказав Зеленський.

Слід зазначити, раніше Шмигаль був одним із трьох претендентів на голову Львівської ОДА.

Як відомо, до 11 червня посаду голови Івано-Франківської ОДА займав Олег Гончарук. Після його звільнення тимчасово виконувала обов'язки голови Марія Савка.

Довідково: Денис Шмигаль, 1975 року народження, львів'янин. З відзнакою закінчив Львівську політехніку у 1997 році, а через 5 років вже став кандидатом економічних наук, захистивши дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил. Все життя працював на виробничих підприємствах Львівщини, очолював інвестиційні компанії, обіймав керівні посади. З 2009 року працював у Львівській обласній державній адміністрації на посаді керівника департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі. Був одним з розробників стратегії розвитку Львівщини.

Після Майдану став заступником Державної фіскальної служби у Львівській області. З приходом на посаду Насірова звільнився. 

Кандидат економічних наук Денис Шмигаль закінчив аспірантуру Інституту регіональних досліджень НАН України. Успішно захистив дисертацію. Додатково вчився за кордоном – у Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії. А у Німеччині – в Рейнсько-Вестфальському технічному Університеті, за програмою підготовки менеджерів Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини.

У січні 2018 року Шмигаль став директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК "Західенерго").