167 дітей з Прикарпаття оздоровляться в Одесі


Лікарі переконують, що оздоровлення дітей влітку – запорука здоров’я протягом року. Особливої уваги влади потребують діти пільгових категорій, адже батьки не в змозі забезпечити їм повноцінний відпочинок. На Прикарпатті питанню оздоровлення приділяють значної уваги.

Як повідомили кореспондентові "Бліц-Інфо" в прес-службі голови ОДА, 7 серпня 167 дітей пільгових категорій області їдуть до Одеси в дитячий оздоровчий табір імені Юрія Гагаріна

«Серед тих, хто до 27 серпня  набиратиметься сил у дитячому таборі Генерального штабу Збройних Сил України  діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, діти з обмеженими можливостями, школярі  з багатодітних та малозабезпечених сімей та 41 дитина, що за станом здоров’я перебуває на диспансерному обліку. Також до Одеси вирушать 26 обдарованих дітлахів, які вже завоювали вагомі нагороди для Прикарпаття, і, сподіваємось, в майбутньому будуть представляти наш край на всеукраїнських та міжнародних змаганнях і прославляти Івано-Франківщину», – наголосив директор департаменту освіти, науки , сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Сергій Дерев’янко.

Вік відпочивальників – від 8 до 14 років.  У дитячому таборі імені  Юрія  Гагаріна працюють різноманітні гуртки: авіамодельний, судномодельний, аеробіки, «умілі руки»; спортивні секції: баскетбольна, волейбольна, футбольна, настільного тенісу. Щодня проводяться численні змагання та конкурси.

Під час відпочинку діти побувають на екскурсіях   визначними місцями  Одеси, відвідають театри, музеї, здійснять морські прогулянки на катерах.