20 найкрасивіших страв ресторанів світу


Сайт Food & Wine опублікував фото 20 найкрасивіших ресторанних страв. Здебільшого це вже навіть не їжа, а арт. Не можемо не погодитися, адже багато з них викликають естетичне задоволення.

А ви як вважаєте? Що апетитніше: бульбашки, чи добре прожарений стейк?

Pierre Gagnaire (Париж, Франція)

2

Страва називається «Кристал вітру». Насправді це ті самі меренги, тільки при додаванні в білок води і цукру вони виглядають дуже легкими, повітряними і кришталевими.

Alinea (Чикаго, США)

4

Так піднесено в ресторані Alinea подають п’ять шматочків пальми з п’ятьма різними начинками – від ванільного пудингу до пюре з трюфеля і житнього хліба.

Michel Bras (Лагійоль, Франція)

3

Салат «Гаргуйу» може включати в себе до 60 інгредієнтів: овочі, трави, квіти і насіння, все залежить від сезону.

Momofuku Ko (Нью-Йорк, США)

5

Час приготування «Ніжного реберця з тушкованим дайконом, маринованою морквою і насінням гірчиці» становить 48 годин.

Mugaritz (Рентеріа, Іспанія)

1

Ресторан Mugaritz має 2 зірки Мішлен (всесвітньовідомий рейтинг, максимальна к-сть зірок, які може отримати ресторан – 3). Багато років тренувань з бульбашками дали Шефу ресторану можливість показати нам це диво з ягідно-бурякової суміші.

Bazaar by José Andrés (Лос-Анджелес, США)

6

Мідії, замариновані в оцті з ароматом запашного перцю. До столу їх подають саме у такій банці, віддаючи данину традиціям.

Manresa (Лос-Гатос, Каліфорнія, США)

7

«Куряче яйце а-ля L’Arpège», де яєчний жовток вариться в хересовому оцті та вершках, з додаванням кленового сиропу.

Aronia de Takazawa (Токіо, Японія)

8

«Риба зі сніжною приправою» – це шматочок жовтохвоста, до якого додають гірські овочі, їстівні цибулини лілій і приправи, охолоджені до -200 ° С. Все це виглядає, як сніг, і тане, якщо доторкнутися.

Nihonryori Ryugin (Токіо, Японія)

9

Це печеня зі снігового краба (якого спеціально привозять з району Таджіма), морського вуха, яке 10 годин поспіль готується на парі, і молочка фугу в імбирному даши-бульйоні.

Combal.Zero (Ріволі, Італія)

10

Ікра з яйцем-пашот в пластиковому мішечку.

Coi (Сан-Франциско, США)

11

Тарт з перевернутих помідорів чері. Зварені томати, з яких знята шкірка, лежать на подушці з песто, прикрашені томатним пюре і масляною скоринкою.

Le Bernardin (Нью Йорк, США)

12

Тунець в оливковій олії. Рибне задоволення від Еріка Ріпера. Тунець, маринований в оливковій олії, прикрашений чіпсами, травами і ніжним винним соусом.

French Laundry (Юнтвіль, Каліфорнія, США)

13

Фуа гра тонкими скибочками, сервірована чорницею і квітами з саду ресторану French Laundry.

Jean Georges (Нью Йорк, США)

14

Яйце подається зі збитими вершками та ложкою ікри.

Alain Ducasse au Plaza Athénée (Париж, Франція)

15

У ресторані Аллен Дюкас подає рибу (в даному випадку морський лящ) з цитрусовими: кубиками лимона, желе з бергамота.

Eleven Madison Park (Нью Йорк, США)

16

Устриці та ікра подаються у супроводі базових продуктів французької кухні- картоплі та цибулі-порей.

El Bulli (Розес, Іспанія)

17

Ферран Адріа вже давно дивує своїми стравами кулінарний світ. Він заявив, що його мета полягає в тому, щоб «створити несподівані контрасти смаку, температури і текстури. Не те, що здається». Ідея полягає в тому, щоб провокувати і дивувати вечерею. Це, в поєднанні з великою дозою іронії, робить його страви вкрай вражаючими.

Noma (Копенгаген, Данія)

18

Глазурований буряк з підкопченим мозком і щавлем під буряковим соусом. Ресторан Noma має 2 зірки Мішлен і неймовірну відданість шеф-кухаря регіональним місцевим продуктам.

The Fat Duck (Брей, Англія)

19

“Звуки моря” подаються із захованим iPod nano в мушлі для прослуховування шуму хвиль. І це не просто так, The Fat Duck має 3 зірки Мішлен саме завдяки своєму авангардному підходу до кухні. У ресторані при подачі страви враховують смак, дотик, запах і звук.

L’Atelier de Joël Robuchon (Лас – Вегас, США)

20

В La Tomate французький шеф ​​інтерпретує класичний салат Капрезе: маринований в базиліці помідор настоюється на оливковій олії з томатним пюре. При подачі верхні шматочки моцарели прикрашають горошини з песто, або томатної пасти.