8-річний швейцарець спробував розрахуватися «іграшковими» купюрами в крамниці. Його внесли в поліцейську базу


У Швейцарії правоохоронці внесли в базу даних відомості про восьмирічного хлопця, який намагався розрахуватися в крамниці несправжніми купюрами. Тепер інформація про «порушника» міститиметься там, доки йому не виповниться 21 рік.

Про це повідомляє швейцарське видання Basler Zeitung, пише Громадське.

Подія сталася ще у квітні в кантоні Базель-Ланд, що на північному заході Швейцарії. Восьмирічний хлопчик, його брат і сусідка вирішили перевірити, чи можна буде розплатитися несправжніми грошима в місцевій крамниці.

Восьмирічний хлопець спитав у продавчині, чи можуть вони придбати щось за допомогою китайських ритуальних банкнот — їх спалюють на похоронах на удачу для покійного. Він простягнув одну з них продавчині. Та зрозуміла, що гроші несправжні, й пригрозилася викликати поліцію. Діти зо страху втекли. Утім поліцію працівниця крамниці все одно викликала, бо, як каже, це «політика компанії».

Через місяць, 28 травня, поліцейський навідався до будинку, де жив восьмирічний «порушник» із братом, і заявив, що дані про нього будуть внесені в поліцейську базу через «серйозний злочин», який той скоїв. Він показав батькам фото з камер спостереження, які зафіксували трьох дітей у магазині.

Двох хлопців забрали у відділок, де зробили їхні фото. Утім поліцейський сказав батькам, що у «справі» головним «порушником» вважається саме восьмирічний хлопець. Правоохоронці обшукали будинок, де знайшли ще кілька несправжніх купюр — зокрема, три «банкноти» номіналом 50 євро, дві — по 20 євро, п’ять — по 10 євро й ще три — по 5 євро. Їх конфіскували, аби «запобігти» злочинам у майбутньому.

Зрештою, поліцейський ухвалив рішення: дані про восьмирічного хлопця занесуть до спеціальної бази, де залишатимуться до настання ним повноліття — тобто до 2032 року (коли хлопцеві буде 21), а він сам із батьками кілька тижнів буде відвідувати заклад для малолітніх порушників.

У крамниці вже вибачилися перед сім’єю хлопця, зазначивши, що не подумали про наслідки виклику правоохоронців.

Що ж стосується поліцейського, який веде справу про несправжні купюри (його імені не розкривають), Basler Zeitung зазначає: «У чоловіка попереду ще багато роботи. Він же не допитав дівчину-сусідку, яка була разом із братами. Якщо точніше, він ще має притягти її до відповідальності за підбурювання до злочину й поширення фальшивих купюр».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!