Аферист виманив у 71-річної прикарпатки понад мільйон гривень за неіснуючий подарунок


Мешканка Коломийщини стала жетвою інтернет-шахрая. Вона перерахувала понад мільйон гривень, аби отримати нібито подарунок від залицяльника з Англії.

Про це повідомили у ГУНП області.

"З нібито лікарем з Англії потерпіла познайомилась через один із месенджерів на початку поточного року. Протягом кількох місяців жінка листувалась із залицяльником. Аферист запевняв, що заявниця йому дуже сподобалась та він готовий переїхати до неї для спільного проживання в Україні. За легендою, чоловік відправив нібито посилку із за кордону, де поклав велику суму коштів та цінності, однак на митниці на коштовний подарунок нібито наклали арешт. Надалі, з заявницею зв’язались начебто кур’єр та співробітники митної служби та повідомили, що потрібно сплати мито та штрафні санкції.  Довірлива прикарпатка, декількома платіжними транзакціями на рахунки аферистів перерахувала понад 1 мільйон гривень. І як результат, жодної посилки вона не отримала, а залицяльник зник з мережі", - пишуть у поліції.

Наразі відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 190 кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!