Бійці коломийської "десятки" FPV-дронами знищили російський комплекс РЕБ "Борисоглебск-2"


Українські захисники з 10 гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" знищили російський багатофункціональний комплекс радіоелектронної боротьби РБ-301Б "Борисоглебськ-2".

Про це у коментарі LIGA.net сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Бійці окремої гірсько-штурмової бригади здійснили ураження за допомогою FPV-дрону східніше від Покровського Донецької області, зазначив він.

Відстань від тимчасово окупованого Покровського до лінії боєзіткнення становить близько 10 км.

Мапа: Deepstate
Мапа: Deepstate
Мапа: Deepstate
Мапа: Deepstate

Раніше ця ж бригада захопила такий самий комплекс окупантів як трофей – це відбулося 13 березня 2022 року.

Перший задокументований випадок знищення "Борисоглебська-2" ЗСУ був у жовтні 2023 року – тоді з'явилося відео з ураженням та локацією у Донецькій області.

Перші вісім комплексів були поставлені у війська РФ у 2013 році, а за 2014-15 роки було поставлено ще 14 комплексів, заявляють загарбники.

У склад "Борисоглебска-2" включений пункт управління Р-300КМВ та окремі машини з різним радіоелектронним обладнанням. Серед іншого, є засоби радіотехнічної розвідки, котрі потрібні для виявлення радіосигналів та видавання даних про них.

У повній комплектації він включає дев'ять різних машин із набором обладнання, котрі розміщуються на шасі МТ-ЛБ (так звана "мотолига"), доопрацьованих для встановлення нового спеціального обладнання.

Росіяни стверджують, що після прибуття на місце "Борисоглебска-2" потрібно "близько 15 хвилин" для розгортання всіх засобів та підготовку до бойової роботи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!