Бізнес може отримати гранти для розвитку на суму від 35 до 90 тис. долларів


Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує грантову програму, cпрямовану на підтримку участі українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах, обсягом фінансування у $2 млн.

У рамках програми передбачено надання близько 30 грантів із обсягом від $35000 до $90000.

Реалізація грантової програми відбувається у партнерстві з Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України, Українським фондом стартапів та  Офісом з розвитку підприємництва та експорту.

«Міжнародна торгівля є однією з основних статей наповнення бюджету та можливістю українського бізнесу розвиватися та стимулювати національну економіку. Попри війну, підприємці продовжують працювати та експортувати за кордон, просуваючи бренд України на світовій торговій арені. Грантова підтримка від наших міжнародних партнерів – це можливість для бізнесу реалізувати нові проекти, знайти бізнес-партнерів, диверсифікувати виробництво і експорт», - зазначала Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вона додала, що пріоритетними галузями для розширення українського експорту є продукція аграрної та харчової галузей, продукція та послуги ІТ-сфери, меблевої галузі тощо.

«З початку повномасштабної війни Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримала участь 348 українських бізнесів з ІТ, креативних індустрій, харчової та меблевої галузей у 31 міжнародній торговельній місії у таких країнах як США, Великобританія, Франція, Іспанія, Німеччина. Підприємці підвищили впізнаваність своїх компаній на іноземних ринках, підготували фундамент для повноцінного виходу на іноземні ринки та знайшли нових клієнтів і партнерів. Протягом наступного року ми плануємо підтримати участь МСП у ще 30 заходах. Ми шукаємо комплексні проєкти, які включатимуть тренінги та підготовку до місій, розробку аналітичних матеріалів, участь в торговельних заходах, проведення постівентів для обміну досвідом з іншими підприємцями», – зазначила керівниця Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка» Олеся Залуська.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги. Проте Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»  відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору, а також заохочує брати участь бізнеси, які не мають досвіду співпраці з міжнародними донорами.

Прийом заявок триватиме до 15 вересня 2023 року (включно). Враховуючи значний інтерес, прийом та розгляд заявок буде відбуватися поетапно з наступними дедлайнами: 25 червня (для торгових заходів з 20 серпня 2023 року до 14 лютого 2024 року); 15 вересня 2023 року (для торгових заходів з 15 лютого 2024 року до 15 серпня 2024 року).

З усіма наявними грантовими можливостями від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» можна ознайомитися за посиланням.

Довідково:

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!