Будівництво на Мазепи 35а в Івано-Франківську може зупинити рішення суду?


В Івано-Франківську частенько виникають «війни» між мешканцями та забудівником через нове будівництво. Одним із таких конфліктних моментів стало зведення багатоповерхової будівлі на Мазепи 35а.

Ще кілька місяців тому мешканці сусідніх житлових будинків висловили протест проти будівництва, та воно все ж тривало.

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області Михайло Ткачук, будинок зводиться на підставі дозволу «Проведення будівельних робіт» виданого забудовнику.  

«Коли піднялось питання мешканцями щодо правомірності цієї будови багатоповерхової будівлі, була створена комісія, яка виїхала на об’єкт. Згідно тих дозвільних документів, щоб були представлені на перевірці все було добре. Ти виникло питання щодо виданих містобудівних умов, які швидше за все фіктивні. У зв’язку з цим ми відправили листа забудівнику зупинити будівництво і направили листа в управління МВС щодо виявлення факту підробки документу», - пояснює Михайло Васильович.

За словами пана Ткачука, зараз дане питання розглядається в міліції та прокуратурі.

«Та настільки нам відомо, забудівник також не «дрімав» і, здається, подав до суду на нашу заборону. І, в принципі, має дозвіл щодо даного будівництва, яке тривало донедавна, незважаючи на нашу заборону. Ми працюємо над цим питанням, та основне зараз отримати відповідь чи сфальсифіковані чи ні містобудівні умови. Думаю, остаточне рішення буде вже в вересні. Якщо документ підроблений, то ми подаємо в суд про ліквідацію дозволу і всіх решта документів. Також спрацює прокуратура, може бути відкрите кримінальне провадження»,- зауважує заступник  начальника інспекції.