Чеські благодійники допомагатимуть переселенцям на Прикарпатті


Чеські благодійники надаватимуть допомогу для внутрішньо переміщених людей, яких прихистили на Прикарпатті.

Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася  із представниками чеської благодійної організації «Людина в біді». Йшлося про організацію роботи щодо надання необхідної допомоги внутрішньо переміщеним людям та забезпечення їх житлом, йдеться на сайті ІФ ОДА.

«Зараз багато людей евакуйовувалися з тих областей України, де ведуться активні бойові дії. На Прикарпаття  з першого дня війни переїхали 147 тисяч 172 особи, з яких 45  тисяч 784 дітей до 18 років. Івано-Франківська обласна військова адміністрація має першочергове завдання – організувати поселення внутрішньо  переміщених осіб у зручні житлові приміщення для довготривалого перебування. Щоденно ми спілкуємося із нашими партнерами - міжнародними донорами, щоби вирішити питання  надання найнеобхіднішої допомоги переселенцям, зокрема й забезпечення їх житлом. Залучаючи міжнародних благодійних донорів, ми разом ефективно справлятимемося із цими завданнями»,  – зауважила Людмила Сірко.

Посадовця розповіла про роботу щодо пошуку необхідних фінансових ресурсів задля проведення поточних та капітальних ремонтів закладів, де проживатимуть ВПО, залучення для цього благодійних фондів, громадських організацій та волонтерів: «Ми відчуваємо вашу суттєву підтримку та надіємося на подальшу співпрацю, щоби надати необхідну допомогу внутрішньо переміщеним людям. Все більше людей, які проживають у тих областях, де ведуться активні бойові дії, приїжджатимуть на Прикарпаття. Тільки спільно нам вдасться вирішувати проблемні питання ВПО".

Йшлося й про можливості поселення ВПО у санаторні та оздоровчі заклади Прикарпаття на осінньо-зимовий період.

Представники чеської організації «Людина в біді» висловили готовність продовжувати співпрацю  із Івано-Франківщиною задля надання необхідної допомоги ВПО у цей нелегкий час для України. Завдяки цьому візиту буде вивчено потреби щодо допомоги переселенцям, які проживатимуть саме в Івано-Франківському регіоні.

Довідково: Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need, PIN) працює в Україні, починаючи з 2003 року, і саме це дозволило організації надати негайну гуманітарну допомогу після початку конфлікту в серпні 2014 року. PIN реалізує широкий спектр екстрених програм, надаючи продукти харчування, засоби гігієни, засоби до існування, грошову допомогу, та багато інших проєктів. Одразу після початку російського вторгнення 24 лютого 2022 року завдяки фінансовій допомозі донорів та досвіду роботи в надзвичайних ситуаціях, PIN швидко розширила свою діяльність і активно впроваджує проєкти в 23 областях України. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!