Чи був рекорд? На Богородчанщині заколядувало менше людей, аніж 8 років тому у Долині


У неділю, 9 січня в «Парку Історії Землі Underhill», що у селі Підгір'я на Івано-Франківщині майже 4,5 тисяч людей разом заспівали колядку "Нова радість стала".

Представники Книги рекордів України офіційно зафіксували наймасовіше виконання колядки, пише Бліц-Інфо.

Як йдеться на сайті Книги рекордій України, для точного підрахунку учасників велись офіційні бланки реєстрації.

"Перед ініціаторами рекорду стояло завдання як мінімум побити попередній рекорд, який був встановлений в Дрогобичі у 2017 році – тоді славетну колядку заспівали одночасно 828 людей.

І це виявилося цілком під силу – офіційні результати засвідчили рекордні 4 471 учасник, які одночасно виконали колядку «Нова радість стала». Новий рекорд України встановлено в категорії «Масові заходи. Мистецтво», - йдеться на сайті.

Та чи був насправді рекорд? Адже 14 січня 2014 року такий рекорд вже встановили у Долині. Тоді на площі "Нова радість стала" заколядували  5 027 учасників зі всіх сіл Долинщини. Тоді представниця Книги рекордів України в Івано-Франківській області Анна Крисюк теж зафіксувала рекорд України у категорії "масові заходи". Рекорд тоді теж згадали ледь не всі місцеві та всеукраїнські ЗМІ. 

На запит "Бліц-Інфо" представники Книги рекордів України пояснили, що рекорди абсолютно різні, тож обидва мають право на визнання. 

Відео 2014 року про рекордну коляду у Долині. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!