Чим приваблює Івано-Франківськ?


Івано-Франківськ часто слугує транзитним пунктом для туристів між Карпатами та містами України. Хоча варто зупинитися і кілька годин погуляти містом, адже тут є що подивитися.

Перше, що варто підкреслити, Івано-Франківськ дуже схожий на Львів. Звичайно, менший за розміром, компактніший та зручніший, якщо мова йде про відстані. І ціни доступніші, ніж у Львові, зокрема в закладах громадського харчування.

До слова, місто має 5 пам'яток архітектури національного та майже 600 - місцевого. І кожна з них заслуговує уваги.

А ще в Івано-Франківську навесні кожного року проходить Фестиваль ковалів. Тому, ще одна цікавинка міста - ковані скульптури. «Букет майстрів», «Великоднє сонце», «Дерево щастя», "Коло ковальських кілець" та багато інших. Кожна з них заслуговує уваги, адже має багато цікавих деталей. До прикладу, на «Дереві щастя» можна знайти і людину-оркестр, і дитячу гойдалку, і жар-птицю та дивовижні квіти — все з металу. 

На що ще варто звернути увагу – це фонтани. В місті їх кілька і в кожного з них є свої особливості. Зокрема, на Вічевому майдані - "співучий". Інший, який розміщений поряд з Драмтеатром – круглої форми і схожий на кульбабку. На майдані Шептицького - фонтан із Статуєю Пресвятої Діви Марії. А ще один, найбільш популярний, розташований на площі Ринок. Адже іванофранківці часто люблять розповідати довірливим туристам версію про те, що його встановили після відомого «замаху» на Віктора Януковича. А все через яйце у центрі фонтану.

Музеї та собори міста – це окрема тема, проте, щоб все обійти, переглянути запропоновані експонати чи послухати екскурсію знадобиться більше часу.

Крім того, в обласному центрі є своя фортеця. Точніше, галерея «Бастіон». Нині там проходить левова частка виставок та інших цікавинок. Також, в цьому місці можна придбати прикраси, сувеніри, картини та інші подарунки.

Гуляючи містом, варто завітати й до міського парку. Крім столітніх дубів з цікавою історією, там є кілька дрібних озерець та велике, як то кажуть "головне" міське озеро. А на причалі можна взяти напрокат човник й з води оцінити вигляд міста. А ще, острів Кохання, на мостику до якого романтики закривають власні почуття на замок.