Де "пофестивалити" на Західній Україні у серпні


У серпні на Західній Україні відбудуться кілька фестивалів, кожен з яких вартий відвідування.

До кінця літа залишається ще цілий місяць, тому можна встигнути відвідати один або й декілька цікавих фестивалів у Західній Україні.

"Zaxid.Fest"

8-10 серпня село Родатичі, Львівська область

Щорічний музичний фестиваль, у якому візьмуть участь багато відомих гуртів з України та інших країн, серед яких - "Ляпіс Трубєцкой", "ВВ", "Брати Гадюкіни", "ТНМК", "Скрябін" та багато інших. Напрямки музики: рок та етно. Фестиваль відбудеться на території відпочинково-готельного комплексу "Чарівна Долина" біля села Родатичі Городоцького району це 40 км від Львова в бік польського кордону. Територія оточена лісом, ставками та полем. Вартість квитків — 400-550 грн. До місця проведення фестивалю курсуватимуть автобуси від головного залізничного вокзалу Львова.

"Слідами графа Скарбека"

8-31 серпня Львів

Фестиваль присвячений легендарній постаті — графу Скарбеку, який залишив вагомий слід в історії Львова та інших міст Західної України, але є, на жаль, майже невідомим для більшості українців. Зокрема, саме на його кошти у Львові було збудовано один з найбільших театрів Європи (7278 кв. м!), тепер — Театр імені М. Заньковецької. Саме біля цієї будівлі і проходитиме фестиваль. У програмі — циркове шоу, театральні вистави, виступи етнічних музик, майстер-класи і перформанси. Місце проведення фестивалю — вулиця Лесі Українки.

"Музика у старому Львові та Кракові"

15-31 серпня Львів-Краків

Львів і Краків - багаторічні міста-побратими - започатковують новий неординарний міжнародний проект. Він передбачає одночасне проведення спільних мистецьких заходів у містах різних держав, що буде свідчити про спільні цінності без кордонів та стане прикладом для інших європейських міст. Ініціатори фестивалю — засновник відомого українського камерного оркестру "Віртуози Львова" Сергій Бурко та засновник польської капели "Краковієнсіс" і польського фестивалю "Музика в старому Кракові" Станіслав Галонський. Концерти відбуватимуться у храмах, пам'ятних та історичних місцях обох міст.

"Стародавній Меджибіж 2014"

23-25 серпня Меджибіж, Хмельницька область

У програмі фестивалю історичних реконструкцій — лицарські турніри, середньовічна музика, ярмарок та частування, ввечері — вогняне шоу. Вартість квитків: за 1 день — 80 грн, за 3 дні — 200 грн. До місця проведення фестивалю курсуватиме автобус від залізничного вокзалу Хмельницького, час відправлення — 9:00.

"Довбуш-фест"

24 серпня Івано-Франківськ

Де "пофестивалити" на Західній Україні у серпні

Спортивно-музичне етнографічне свято, символом якого буде ватажок карпатських народних месників — опришків — Олекса Довбуш. Під час заходу планується музична програма, спортивно-силові змагання, "етно-опришківський" парад.

Фестиваль леквару

30 серпня село Геча, Закарпатська область

Закарпаття не припиняє тішити своїми кулінарними фестивалями. Звісно, маючи таку чудову кухню — суміш української, словацької, румунської, угорської та австрійської — є чим похвалитися. Леквар — угорською мовою означає сливове варення. У його варінні і змагатимуться місцеві кулінари. А ще вони готуватимуть різні страви за староугорськими рецептами — гомбовці, калачі, вареники, вертуни, кіфлики, до складу яких входитиме герой свята — леквар. Не обійдеться й без паленки-слив'янки, алкогольного напою зі слив, та домашнього вина. Переможець отримає 30-літровий казан та приладдя для подальшого приготування смачного варення.

ТСН