Директорка райлікарні на Прикарпатті наживалася на закупівлях ліків


Поліція оголосила підозру директорці прикарпатської райлікарні та трьом представникам фармкомпаній, які організували схему обходу публічних закупівель.

За інформацією поліції, 42-річна директорка навмисне дробила предмети закупівель, тобто необхідних для лікарні медикаментів та лікарських засобів, аби обійти процедуру торгів. Далі вона укладала прямі договори з представниками "потрібних" фармацевтичних компаній. За це вона отримувала від них "відкат".

Так, їй вдалося отримати щонайменше 100 тисяч гривень.

Поліцейські встановили учасників "схеми". Вдома та на роботі у всіх фігурантів провели обшуки. Знайшли та вилучили "чорнові записи", оригінали медичних документів, банківські карти та інші докази.

Наразі слідчі оголосили підозри одразу чотирьом - директорці медичного закладу за ч. 1, 3 ст. 368 (Одержання службовою особою неправомірної вигоди повторно). Трьом іншим - за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи: цілодобовий домашній арешт та особисте зобов’язання. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

 

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!