Двоє мешканців Калущини вбили знайомого та закопали його тіло у лісі


Тепер чоловіки на лаві підсудних.

Прокурори Івано-Франківської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо двох раніше неодноразово судимих місцевих мешканців.

Їм інкримінують вчинення за попередньою змовою групою осіб розбою та вбивства (ч. 4 ст. 187, п. п. 12, 13 ч. 2 ст. 115 КК України). Окрім цього, одного зі зловмисників додатково обвинувачують у носінні холодної зброї, незаконному придбанні й зберіганні вибухових пристроїв та психотропних речовин (ч. ч. 1, 2 ст. 263, ч. 2 ст. 309 КК України).

Подія сталася 5 квітня цього року в одному із сіл Калуського району.

Досудовим розслідуванням установлено, що 33-річний та 35-річний жителі м. Калуша спільно зі своїми знайомими розпивали алкогольні напої та з метою заволодіння майном побили одного із них до втрати свідомості. В той же час суперечка виникла ще й із 37-річним чоловіком, в ході якої спільники його били доки той перестав подавати ознаки життя. Щоб приховати сліди злочину, обвинувачені вивезли тіло потерпілого в лісовий масив та організували його захоронення.

Під час затримання та в ході обшуків в автівці й за місцем проживання в одного із фігурантів правоохоронці виявили та вилучили ручну оборонну гранату Ф-1, телескопічний кийок, а також психотропні речовини: PVP та амфетамін.

Наразі фігуранти перебувають під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУПН в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!