Франківець скаржиться, що водоканал нарахував йому неіснуючий борг


Мешканець Івано-Франківська скаржиться на КП "Івано-Франківськводоекотехпром", який дуже дивно нарахував борги за час повірки лічильника.

Про це в мережі Фейсбук написав франківець Валерій Бантуш.

"Хочу пожалітись на водоканал, ця ситуація з повіркою лічильників, не вистачає нервів просто. 10 лютого поштою прийшло повідомлення, що в мене не повірявся лічильник та водопостачання буде нараховуватись згідно норм водопостачання з ПЕРШОГО СІЧНЯ!!!, тобто вже місяць та 10 днів назад. Подав в той же день заявку на повірку лічильника в водоканал, однак в них це зайняло більше місяця, і то з трудом та купою відмазок. За цей період вони умудрились нарахувати за 2 повних місяця майже 400 грн (при споживанні в місяць на 50-55 грн. за водопостачання та водовідведення разом), та ще й за місяць, коли вони знімали лічильник (у вівторок зняли, в неділю поставили), нарахували 110 грн. при поданому показнику лічильника 1 (один!) кубометр, от хочу спитати, чи ця установа не втратила взагалі сором?", - запитує чоловік. 

Франківець переконаний, що у випадку, якщо була подана заявка, і повірка не відбулась з вини водоканалу, то це мали бути виключно їх проблеми.

"Сплатити по нормах споживання я мав тільки за час відсутності лічильника (6 днів) з вівторка по неділю, або при нормі при відсутності лічильника 6*3=18 кубів на місяць. Тобто 5 кубів*4 + 1м.куб або 24 грн за водопостачання + трохи більше за водовідведення, ну але аж ніяк не 110. Цікаво скільки ще споживачів таким шляхом розведено на оплату неіснуючих послуг?", - цікавиться Бантуш.

Окрім того, за словами Валерія йому нарахували кошти за повірку лічильника, хоча ця послуга є безкоштовною.