Франківка перерахувала майже пів мільйона гривень віртуальному залицяльнику


У сучасних умовах громадяни заводять онлайн-знайомства за допомогою спеціальних додатків в мережі. Однак там охочі знайти кохання можуть стати легкою ціллю для шахраїв.

У схожу аферу потрапила 56-річна мешканка обласного центру, яка повідомила про те, що її ошукав друг-іноземець із соцмереж.

Жінка розповіла, що на одному із сайтів їй написав іноземець, який представився лікарем, який нібито працює в Сирії. Між ними зав’язалося тісне спілкування, після чого чоловік повідомив хоче одружитись з заявницею в Україні. Але для того, щоб іноземець отримав дозвіл на виїзд із Сирії, їй необхідно надіслати електронного листа нібито до ООН.

Надалі, у листуванні представник нібито ООН надіслав заявниці реквізити для оплати послуг. Йдеться про переліт, страхування та дозвіл на виїзд віртуального знайомого жінки. Потерпіла погодилась та перерахувала кошти на невідомі рахунки, кількома транзакціями Коли ж зрозуміла, що її ошукали, то звернулася по допомогу до поліції.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження статті 190 (шахрайство)Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають громадян не перераховувати гроші невідомим особам, які під приводом дружби чи романтичних стосунків втираються в довіру та під різноманітними приводами просять надіслати гроші.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!