ФРАНКІВСЬК. ЛЮДИ: Юрій Добрусь, кінорежисер


«Бліц-Інфо» розпочинає нову спецтему - «ФРАНКІВСЬК. ЛЮДИ». Тут розповідатимемо про людей, що роблять наше місто особливим. Якщо Ваші друзі та родичі відрізняються від інших цікавим захопленням, талантом чи професією, пишіть нам – editor@blitz.if.ua

Український кінематограф зараз перебуває на стадії зародження. Та все ж є люди, що мріють підняти українське кіно на вищий рівень. До них належить франківчанин Юрій Добрусь.

Хлопець вже встиг зняти два короткометражні фільми - «Харизма»  та «Той, що ховається». До слова, останній унікальний тим, що знімався не професійними відеокамерами, а на звичайний iPhone. Загальний бюджет цього фільму менший, ніж 8 тисяч гривень.

За словами Юрія, цим фільмом він хотів показати, що на кінематограф не обов’язково витрачати мільйони. Їх можна створювати, маючи навіть такий невеликий бюджет. Добрусь називає його «тренувальним». Так би мовити, «пробою пера» перед «повним метром». До слова, режисер зараз працює над ще одним фільмом - молодіжною комедією, яка має шанс стати першим українським фільмом у цьому жанрі. Хоча деталей поки що не розгошує.

Варто зауважити, що Юрій за професію лікар – має стоматологічну клініку в Надвірній. І кіно для нього на сьогодні є тільки хобі. Та чоловік надіється, що в майбутньому він зможе перетворити своє захоплення в професію.