Франківська лабораторія перша в Україні отримала акредитацію за стандартами ЄС


Лабораторія моніторингу вод Західного регіону, перша з лабораторій Державного агентства України, отримала акредитацію за європейськими стандартами.

Лабораторія моніторингу вод Західного регіону (м. Івано-Франківськ) отримала сертифікат про акредитацію відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 у сфері хімічних та фізико-хімічних методів випробувань поверхневих, зворотних (стічних), підземних вод та ґрунту. Про це повідомили на сторінці Державного агентствв водних ресурсів України.

"Відтепер, наявність ISO/IEC 17025 дозволяє лабораторії моніторингу вод Західного регіону демонструвати свою компетентність, підвищуючи впевненість у своїй роботі як на національному, так і міжнародному рівні. Акредитація згідно з європейськими стандартами ISO/IEC 17025:2019 це: достовірні та надійні результати вимірювань; співставність даних з європейськими лабораторіями; якісна система менеджменту лабораторією; нові можливості в частині надання послуг. Стандарт ISO/IEC 17025 складається з двох частин: частини, яка стосується управління лабораторією, і технічної частини щодо вимог для методів вимірювань. Понад рік фахівчині лабораторії активно працювали над впровадженням вимог в частині акредитації відповідно до європейських стандартів. Кращий досвід країн ЄС було освоєно в рамках робочих візитів та тренінгів фахівців лабораторії в частині підготовки до акредитації",- йдеться в дописі.

Варто зауважити, що ще 3 лабораторії моніторингу вод Східного, Північного та Південного регіонів, наразі активно працюють над акредитацією відповідно до європейських стандартів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!