Франківські правоохоронці створили сайт "Антишахрай"


Щоб вберегти прикарпатців від кібер-шахраїв івано-франківські правоохоронці створили перший неофіційний ресурс «Антишахрай».

Його під час позапланової прес-конференції з приводу боротьби із кібер-шахрайством на Прикарпатті презентував старший оперуповноважений сектору боротьби із шахрайством Івано-Франківського УМВС Іван Канюс.

За словами оперуповноваженого, на ресурсі публікуватимуть інформацію про потенційні загрози, які існують у зв’язку із широким впровадженням високих технологій. Крім того, найпопулярніші схеми махінацій та  інструкції як від них вберегтися. Також на сайті міститимуться статті з детальними описами, як вберегтися від шахраїв, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

На сайті tricksters.com.ua у розділі «Повідомити про шахрайство» мешканці міста та області залишатимуть повідомлення про різноманітні способи шахрайства, пізніше їх вивчатимуть правоохоронці. Крім того, на сайті потерпілим прикарпатцям можна буде отримати безкоштовну юридичну консультацію від фахівців.

Відтак, Іван Канюс зазначив, що жертвами кібершахраїв стають не тільки літні люди, а й бізнесмени, люди з вищою освітою та навіть юристи.