Франківці на онлайн-аукціоні збирають гроші на наркозний апарат для дитлікарні


Вчора, 8 червня на сторінці Фундація доброчинців. Благодійний фонд розпочався перший Літній онлайн-аукціон на якому збирають гроші для купівлі наркозно-дихального апарату для дитлікарні..

Онкогематологічне відділення ІФ ОДКЛ з інтенсивною хіміотерапією розраховане на 25 пацієнтів. Відділення постійно заповнене, інколи навіть переповнене. Тут лікуються діти з хворобами крові, лейкозами та онкологічними захворюваннями. Вони чують діагноз "рак" в перші роки, а деколи й місяці життя. Вік пацієнтів різний - від 1 міс життя до 18 років. Кількість дітей щороку збільшується.

Лікування раку в дитячому віці переважно є ефективним. Але дуже тривалим, болючим та емоційно виснажливим. За час лікування (а це триває роками) діти щодня проходять десятки процедур. Багато з них болючі, а інші лякають дитину. Забір крові для обстежень, постановка внутрішньовенного катетера, діагностична або лікувальна пункція. Це далеко не повний перелік маніпуляцій, які є стресовими для всіх. Для дитини, яку вже боліло і вона не хоче цього повторно. Для мами, яка мусить вмовити дитину "потерпіти", сама ледь стримуючи сльози. Для медсестри, якій теж шкода дитину і маму, але вона мусить виконати призначення. Для лікаря, який мусить оглянути чи зробити певні процедури. Для проведення маніпуляцій, які потребують знеболення, дитину на даний час змушені переводити в реанімаційне відділення. Це є додатковим стресом для всіх - транспортування, незнайомі медичні працівники, забирання дитини від мами, додаткові небажані контакти... Втім, рішення є - сучасний наркозно-дихальний апарат для проведення інгаляційної анестезії безпосередньо у відділенні онкогематології зможе полегшити процес лікування та значно зменшити стрес для всіх його учасників. 

Що це означає? Дитина з мамою заходять в маніпуляційну кімнату і в маминих обіймах дитина отримує масочку, через яку треба подихати. Граючись, наприклад, у "слоника" зі смішним хоботом, дитина дуже швидко засинає. Отримує необхідну маніпуляцію і через кілька секунд після забирання маски відкриває очі. Ну правильно, і знову бачить маму. В результаті дитина, мама і медичний персонал виконали ту ж роботу, але всі без негативних емоцій.

Вартість такого обладнання орієнтовно 450 — 500 тисяч гривень, залежно від комплектації та кількості витратних матеріалів. Втім, у лікарні таких грошей немає, тож небайдужі франківці організували онлайн-аукціон, всі виручені кошти з якого підуть на придбання наркозно-дихального апарату. Про це повідомила франківська активістка Людмила Лінник.

"На даний час є зібрано трохи більше ніж 10% від необхідної суми. Просимо долучитися до збору! Будь-яка комфортна для вас сума дуже важлива. В події Літній онлайн-аукціон Фундації доброчинців вже опубліковано лоти. Ваші ставки приймаються до 14 червня. Там картини і прикраси, хендмейд та смаколики. Зайдіть, гляньте. Лоти від 45 грн до 5 000. На кожен смак і гаманець. Переходьте на подію за посиланням, обирайте що вам до смаку. Для себе чи в подарунок",- каже Лінник.

Рахунок для переказу благодійної допомоги в гривнях:

72 3366 7700 0002 6003 0525 54159 (ПриватБанк) 

Картка для переказу благодійної допомоги

5169 3305 2390 3331 (ПриватБанк)

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!