Гігієна сну під час війни: як покращити якість сну за допомогою правильного оформлення вікон


Якщо у вас є проблеми зі сном, або ви хочете покращити його якість, то зверніться до профільного фахівця. Він може не виявити у вас нічого надзвичайного, і просто порекомендує розібратись зі спальним місцем. Можна купити зручне ліжко, матрац, правильну ковдру. І також можна попрацювати над оформленням вікон.

В проблемі, як покращити сон під час війни, пункт про грамотний вибір штор є ключовим. За допомогою штор можна регулювати природне освітлення, рівень дії УФ-променів, рівень шуму та інше. Вплив оформлення вікон на сон дуже значний. Якісні та сучасні штори купити можна на сайті Алсер. Але варто чітко розуміти власні потреби.

Як вибрати штори для кращого сну та для чого

Очевидно, що не тільки світло влипає на якість сну, бо є ритм життя, поточні особливості здоров'я та інше. Але світло впливає дуже сильно, причому, багато хто недооцінює даний фактор. Якщо спати в дуже освітленій кімнаті, то можна порушити процес вироблення гормону мелатоніну. Він відповідає за створення сигналу про те, що організму пора відпочивати та спати. Закрити проблему неякісного сну можна через встановлення штор формату блекаут. Вони дають захист від наступного:

1. Природне освітлення, як сонце, так і луна, зірки.

2. Освітлення від ліхтарів, ілюмінацій закладів, інших квартир.

3. Освітлення від фар автомобілів.

Варто також дізнаватись і про інші корисні властивості подібних штор. Блекаут штори для сну під час війни можуть вас додатково заспокоїти, але не тільки. Вони не дають кімнаті перегріватись влітку та зберігають тепло взимку. Практично завжди зберігається температура до 18 градусів, що оптимально саме для сну. Згадати можна мінімізацію шумового забруднення. На це здатні достатньо щільні матеріали штор. Подібна покупка буде актуальною саме для мешканців міських районів з щільною забудовою. Захист від світла під час сну не є єдиним, що надають штори формату блекаут. Це енергоефективність. Тобто, тепло втрачається взимку слабо, відповідно, не потрібно вмикати постійно обігрівач. Або влітку кондиціонер. 

Стандартні штори з щільною структурою, теоретично, можуть давати приблизно такий же ефект. Мова про блокування світла, шуму, УФ-променів. Але вони будуть програвати повноцінній моделі блекаут або дімаут. Відповідне маркування може додати вартості шторам, але якісний виріб дійсно буде працювати, як треба. На відміну від звичайних штор чи жалюзі.

Принцип вибору штор для якісного сну

Світлонепроникні штори не є ексклюзивом або рідкістю. Звукоізоляція вікон для кращого сну, а також і блокування світла, буде корисна як дорослим, що працюють на специфічних роботах, так і підліткам чи дитям. Безумовно, на першому місці є питання функціоналу. Але і естетичними подібні штори цілком можуть бути. Тут відштовхуйтесь від власних побажань, а також від стилістики приміщення. 

Матеріал точно повинен блокувати практично все світло, включаючи і природне. Оптимально, якщо штори не будуть занадто важкими та їх можна буде легко контролювати, збільшуючи та зменшуючи доступ світла. Але і про практичність не варто забувати – періодично подібні штори варто прати вручну або в машинці. Добре, якщо це можна робити без наслідків. Або можна одразу взяти декілька комплектів. Навіть якщо вони будуть однаковими. Самі штори можна встановити на автоматичний привід. Після чого за допомогою пульта керування самому рівнем доступу світла. Це дуже зручно, особливо, якщо банально не має бажання вставати та переміщувати штори вручну.

 

 


На правах реклами