Городенківська громада позбудеться 48 радянських пам'ятників


У Городенківській громаді демонтують сорок вісім пам’ятників комуністичного тоталітарного режиму.

Про це йдеться у розпорядженні голови Івано-Франківської ОВА, інформує Бліц-Інфо.

Зокрема, в Городенківській громаді демонтують 48 пам’ятників в 32 населених пунктах. Всі вони радянського періоду. Відтак, мова йде про:

- м. Городенка. Пам’ятник учасникам революційних подій КПЗУ (30-ті роки) (1979 р.) та Статуя солдата червоної армії на братській могилі (1969 р.)

- с. Городниця. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.) та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1967 р.)

- с. Лука. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.)

- с. Михальче. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1987 р.) та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Монастирок. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.) та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Олієво-Королівка. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.)

- с. Поточище. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1987 р.)  та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Серафинці. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.) та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Пробабин. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.)  та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Росохач. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.)  та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Стрільче. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1960 р.), Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.) та Памʼятник Василині Гринюк (1979 р.)

- с. Топорівці. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1984 р.)  та Пам’ятник землякам, полеглим в роки Великої вітчизняної війни та в боротьбі за встановлення радянської влади (1969 р.)

- с. Уніж. Пам’ятний знак на честь звільнення села від фашистів (1985 р.)  та Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Торговиця. Пам’ятник землякам, полеглим в роки Великої вітчизняної війни та в боротьбі за встановлення радянської влади (1969 р.)

- с. Острівець. Пам’ятник землякам, полеглим в роки Великої вітчизняної війни та в боротьбі за встановлення радянської влади (1969 р.)

- с. Вербівці. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Виноград. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Воронів. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Вікно. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Раковець. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

 -с. Рашків. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Рогиня. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Семаківці. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Семенівка. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Слобідка. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Сороки. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Чернятин. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Хвалибога. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Ясенів-Пільний. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.)

- с. Чортовець. Пам’ятник землякам, полеглим в Великій вітчизняній  війні та від рук українських буржуазних націоналістів (1979 р.) та Гармата (1979 р.)

- с. Незвисько. Барельєф радянських солдатів на стелі на братській могилі (1971 р.), Барельєф Миколи Москальова на братській могилі (1971 р.) та Пам’ятник жертвам фашизму (1979 р.)

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!