Готуються до найгіршого сценарію: У Франківській громаді облаштовують сотню пунктів обігріву


В Івано-Франківській громаді готують до можливого блекауту - комунальники обладнують пункти обігріву у навчальних та медичних закладах, будинках, комунальних приміщеннях. У планах - сотня пунктів, де мешканці громади зможуть обігрітися, випити чаю, підзарядити телефон.

Про це під час оперативної наради розповів Руслан Гайда, заступник міського голови Івано-Франківська, передає "Бліц-Інфо".

"Наразі у нас повністю облаштованими є 53 пункти обігріву. Тобто, у них є так звана "буржуйка" із запасом дров та генератор. Ще 23 частково готові - мають або генератор, або пічку. Ще треба знайти приблизно 15 відповідних приміщень, але з цим проблем не буде. Маємо на все може кілька днів, бо ніхто не знає, коли наступного разу росія влаштує масовий обстріл по нашій енергосистемі. Якщо це трапиться, то за найгіршого сценарію світло може зникнути від 3 до 7 днів. Про це вчора говорилося під час наради із заступником Офісу президента Кирилом Тимошенком. Тому нам треба до цього дуже серйозно підійти. Маємо 2-3 дні, аби облаштувати сотню пунктів і бути готовим до так званого блекауту",- відзначив Гайда.і

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!