Гендиректор ОТБ "Галичина" Ігор Дебенко: Вакцинація дає змогу нормально жити


В Україні знову більшає хворих на коронавірус, тож медики наполегливо закликають вакцинуватися. А тим часом в Уряді планують новий карантин, але непростий, а з привілегіями для вакцинованих.

Водночас багато прикарпатців не готові вакцинуватися з різних причин - хтось вірить міфам та антивакцинаторській пропаганді, а хтось просто боїться побічних дій від вакцини.

Кореспонденти Бліц-Інфо поцікавилися у відомих прикарпатців, що змусило їх щепитися від небезпечної хвороби, чи не боялися побічних реакцій та як ставляються до міфів про вакцинацію.

Генеральний директор ОТБ “Галичина” Ігор Дебенко першою дозою "Астра Зенеки" вакцинувався ще в квітні. Вакцину спеціально не вибирав, а щепився, яка тоді була.  Каже, і перший, і другий раз переніс нормально, побічних реакцій типу підвищення температури не мав.

Мене лише трохи поболіла рука у місці уколу. У колег на “Галичині” може у двох піднялася температура, та й то на день. Зате тепер захищені. Після вакцинації серед вакцинованих у нас на каналі ніхто не хворів. При тому, у нас великий колектив і до того мали сплески хвороби", - зауважує Дебенко.

У історії про страшну “побічку” та інші міфи не вірить.

“Це лише міфи, маніпуляція свідомістю. Я чув історії про те, що копійка буде до руки приставати, або роги виростуть. І це ще найпримітивніші міфи, які можна вважати індикатором здорового глузду. Є набагато серйозніші, які тиснуть на найбільші страхи людей. Думаю, поширення таких фейків - це вигідна комусь маніпуляція. Вакцинація дає змогу почуватися захищенішим, нормально жити і працювати незважаючи на карантини. Без самоізоляцій, локдаунів та інших “побічок” пандемії коронавірусу. Я вакцинувався самостійно, без примушувать, бо це розумію. Якщо ти хочеш жити у суспільстві, комунікувати з людьми, то ти маєш бути вакцинований. Не хочеш вакцинувався - сиди в хаті, працюй з дому. Особливо, якщо працюєш у соціальній сфері і щодня маєш контакти з людьми. Бо маска і соціальна дистанція тобі такого захисту не дадуть, як вакцинація”, - зауважує Ігор Дебенко.

Ігор Дебенко - генеральний директор ОТБ "Галичина", ведучий популярного суспільно-політичного ток-шоу "Позиція Галичини", депутат Івано-Франківської обласної ради VII та VIII скликань, голова фракції ВО "Свобода", футбольний арбітр. 

Читайте також: Скільки відсотків іванофранківців проти вакцинації від коронавірусу. Опитування

Депутат міськради Олексій Петечел про власну вакцинацію та ставлення до "примусівки"

Франківська психологиня Наталка Чаплинська пояснила, чому вакцинувалась

Екс-голова ОДА Віталій Федорів: Якби навесні була вакцина, то не було б локдауну

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!