Такого в Україні ще не було: Індустріальний парк з переробки кукурудзи збудують в Городенці


У четвер, 29 вересня, депутати Городенківської міської ради під час сесії підтримали створення індустріального парку на місці колишнього цукрового заводу.

Слід відзначити, намір створити індустріальний парк на території заводу викликав неабиякий резонанс у мешканців Городенківщини. Про що саме йде мова під час пояснив директор компанії "U PARKS CEO IMC" Валерій Кирилко, пише "Бліц-Інфо".

За його словами, компанія планує створити на території громади великий індустріальний парк з глибокої переробки кукурудзи та сумісних об’єктів. Представник компанії переконує, що проєкт підніме економіку Городенківщини на новий рівень. 

Загалом індустріальний парк об’єднуватиме три локації, які спеціалізуватимуться на окремих етапах виробництва та просування продуктів. Так, у Вінниці буде побудовано центр виробництва та інновацій. Саме тут розробки нових продуктів проходитимуть шлях від розробки та прототипів до серійного виробництва. Зерновий кластер в Городенці стане значною складовою парку. Також компанія будуватиме логістичний центр у приграничному Грушеві. Саме туди потраплятимуть українські харчові розробки перед консолідованим виводом на зовнішні ринки. Ще один парк буде за 5 кілометрів від кордону - у Яворові Львівської області.  Цей масштабний проєкт раніше вже презентували на швейцарському місті Лугано. А втілюватиме його одразу кілька компаній. 

Вартість будівництва промислового об'єкта у Городенці сягатиме 150 мільйонів доларів. Значна частина суми піде власне на обладнання.

Немає опису.

Скрін з презентації 

"Яка його ідея? На базі колишнього цукрового заводу планується створити так званий CORN CLASTER з глибокої переробки кукурудзи з 25 складових. Аби ви розуміли, зараз в Україні максимально кукурудзу переробляють лише на 5 складових. Тобто, це буде один з і трьох заводів такого рівня в Європі. В Україні – це буде найпотужніший завод", – зазначив Валерій Кирилко.

Загалом, на 27 гектарах планують побудувати до 110 тисяч квадратних метрів промислових площ. Збудувати його мають намір за 3-5 років. У підсумку тут буде створено більше тисячі робочих місць.  Фахівці прогнозують, що після запуску парку до державного та місцевого бюджетів буде надходити до 500 мільйонів гривень на рік.

Відтак, одразу після голосування міський голова Богдан Кобилянський та директор компанії U PARKS CEO IMC Валерій Кирилко підписали меморандум про співпрацю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!