Івано-Франківська облрада виступила проти законопроекту про реєстровані партнерства


Івано-Франківська обласна рада звернулася до голови Верховної ради Руслана Стефанчука із закликом не виносити на розгляд парламенту проєкт Закону «Про інститут реєстрованих партнерств».

Як йдеться у тексті звернення, 13 березня в Раді зареєстрували законопроєкт, який є черговою спробою легалізувати в Україні одностатеві шлюби. Відтак, проти його прийняття вже виступили християнські спільноти та деякі громадські організації.  

«Ще більш цинічним є, то що такі законодавчі ініціативи вносять народними депутатами в умовах воєнного стану, прикриваючись начебто інтересами військовослужбовців, а насправді – руйнуючи інституцію шлюбу як таку.

Переконані, що саме зараз закладаються ціннісні підвалини як для Перемоги нашої держави, так і для подальшого відновлення та розбудови України. На наш погляд, є цілком очевидним, що однією з них має бути традиційна українська сім’я, яка потребує формування та реалізації відповідної державної політики. Відтак, є неприпустимими є ініціативи, що несуть загрози для традиційного інституту сім’ї, моральних та духовних засад українського суспільства», - йдеться у тексті звернення.

Голова фракції ВО «Свобода» Ігор Дебенко відзначив, що при розгляді питання інституту реєстрованих партнерств важливо зважати на подолання демографічної кризи в Україні, яка критично поглибилася внаслідок війни. А легалізація реєстрованих партнерств жодним чином не сприятиме подоланню демографічної кризи, зокрема, через природну неспроможність одностатевих пар до народження дітей.

У зверненні також відзначають, що законопроєкт також суперечить Конституції України, Сімейному кодексу та традиційним духовним засадам українського суспільства. Відтак, Івано-Франківська обласна рада закликала голову Верховної ради Руслана Стефанчука не виносити його на розгляд парламенту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!