Івано-Франківська влада продовжує перевіряти літні майданчики: є значна кількість порушень


На виконання розпорядження міського голови №282-р від 08.07.13р. «Про заходи щодо запобігання несанкціонованої торгівлі, перевірку літніх торгових майданчиків, дрібнороздрібної торгової мережі та роботи закладів торгівлі і ресторанного господарства в нічний час» рейдовою групою проведено обстеження 50 літніх торгових майданчиків в центральній частині міста, на території парку культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка та поруч міського озера.

Як повідомили кореспондентові "Бліц-Інфо" в управлінні торгівлі Івано-Франківського МВК, при обстеженні зафіксовано наступні порушення чинного законодавства:
      1. Недотримання правил благоустрою – на 25-ох літніх торгових майданчиках;
      2. Порушення законодавства про працю – на 18-ти літніх торгових майданчиках, виявлено 36 неоформлених працівники відповідно чинного законодавства;
      3. Порушення санітарних норм і правил – на 27- ти літніх торгових майданчиках;
      4. Відсутність належних документів про якість та безпеку продукції що реалізується – на 1-му літньому торговому майданчику;
      5. Порушення протипожежних норм і правил - на 32-ох літніх торгових майданчиках;
      6. Фактична площа майданчика перевищує виділену згідно рішення виконавчого комітету – на 15-ти літніх торгових майданчиках.
      Без порушень чинного законодавства здійснюють свою діяльність наступні суб’єкти господарської діяльності:
      - ФОП Носко А.О, літній торговий майданчик поруч кафе «Говорить Івано-Франківськ», вул. Ринок;
      - ТОВ «Пегас», поруч ресторану «Пегас», вул. Вагилевича;
      - ТОВ «Рената», поруч кафе «Рената», вул. Незалежності.

Грубі порушення чинного законодавства встановлено при роботі літнього торгового майданчика поруч кафе «Івано-Франківська пельменна», ТОВ «Івано-Франківська пельменна», фактична площа майданчика перевищує виділену згідно рішення виконавчого комітету на 30 м.кв., крім того порушено санітарні норми і правила, неоформлені відповідним чином працівники, порушені протипожежні норми і правила та правила благоустрою міста.

З метою приведення роботи літніх торгових майданчиків до вимог чинного законодавства, управлінням торгівлі направлено листи та копії актів обстежень у відповідні контролюючі служби міста.

Івано-Франківським міськрайонним управлінням Держсанепідемслужби в області оперативно проведена відповідна робота по притягненню порушників до адміністративної відповідальності та усуненні порушень санітарних норм і правил.

КП «Муніципальна інспекція з благоустрою» надала порушникам правил благоустрою міста відповідні приписи та контролює їх виконання.

Територіальною державною інспекцією по праці в області та ДПІ міста взято на контроль усунення порушень законодавства про працю.

Господарюючі суб’єкти літніх торгових майданчиків при усуненні виявлених порушень чинного законодавства надають управлінню торгівлі відповідну інформацію.

За поданою господарюючими суб’єктами інформацією, станом на 05.08.2013р. усунуто порушення на 9-ти літніх торгових майданчиках, працевлаштовано відповідно до вимог чинного законодавства 18 чоловік.

Управління торгівлі облікує результати роботи робочої групи з перевірки літніх торгових майданчиків у реєстрі порушень та відмічає інформації про їх усунення. 

Відповідно до затвердженого плану проведення перевірок робочою групою, у термін до 30 серпня 2013 року, заплановано здійснити обстеження всіх літніх торгових майданчиків, які встановлені у м. Івано-Франківську.