Івано-Франківський Євромайдан вирушає у Київ


В Івано-Франківську демонтували наметове містечко у зв'язку з переїздом до Києва. Про це повідомили організатори акції протесту в Івано-Франківську.

У зв'язку з непідписанням угоди про Асоціацію з ЄС, 29 листопада учасники Євромайдану в Івано-Франківську прийняли резолюцію, в якій вимагають відставки президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова, пише "Тиждень".

"Ми перебираємося в Київ. Там продовжуватимемо боротися", - пояснили мітингувальники.

Водночас на Євромайдані в Івано-Франківську на 18.00 заплановане загально обласне народне віче.

Як повідомлялось, львівський Євромайдан також планує переїзд у Київ. Організатори львівських мітингів вже закликали усіх львівських прихильників євроінтеграції їхати у столицю.

Як повідомлялось, сьогодні віктор Янукоич не підписав угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Нагадаємо, Євромайдан у Києві триває з 21 листопада після розпородження Кабміну про призупинення підписання угоди про асоціацію з ЄС. Протести охопили й інші регіони України. 

26 листопада ввечері екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звернулася до опозиції із закликом прибрати з Євромайдану партійну символіку, об'єднати євромайдани та свторити єдину раду. Згодом Арсеній Яценюк оголосив про об'єднання двох євромайданів у Києві, після чого на Майдан Незалежності прийшли мітингувальники з Європейської площі.