Івано-Франківський суд "перезапускає" справу вбивства Михайла Слободяна


Уже третій рік поспіль триває розгляд справи про вбивство 26-річного іванофранківця Михайла Слободяна, якого 29 березня 2010 року знайшли вбитим пострілом з пістолета в потилицю у закинутому бункері на території покинутої військової частини в Богородчанському районі

Богородчанський районний суд визнав винним у скоєнні цього злочину 31-річного підприємця Андрія Ониськіва, який тривалий час підтримував ділові стосунки зі Слободяном, зокрема, позичав у нього гроші для розвитку бізнесу і, за версією слідства, мав перед ним невиконані боргові зобов’язання, пише «Галичина».

Окрім вчинення вбивства, підсудному інкримінували ще низку майнових злочинів щодо Михайла Слободяна, зокрема, викрадення та знищення його автомобіля.

У грудні торік Андрія Ониськіва було засуджено до 12,5 року позбавлення волі. З таким рішенням районного суду не погодилися Андрій Ониськів та його адвокати, які звернулися з апеляційною скаргою на вирок суду, вимагаючи його скасувати і виправдати засудженого, оскільки доказів його вини буцімто недостатньо.

Мати вбитого молодого чоловіка Наталія Слободян також подала апеляційну скаргу на вирок Богородчанського суду, вважаючи його надто м’яким.

Колегія суддів Апеляційного суду, дослідивши зібрані докази щодо корисливих мотивів цього злочину та наявності у засудженого знаряддя його скоєння (пістолет, з якого вбили Слободяна, досудовим слідством так і не було виявлено. — Авт.), своєю ухвалою частково задовольнила вимоги апелянтів. Вирок Богородчанського суду скасовано, а справу направлено на повторний розгляд у той же суд.

Андрій Ониськів очікуватиме нового вироку в слідчому ізоляторі, де він перебуває вже понад три роки від часу його затримання в березні 2010 року.