Китайський дракон знайдений — цікаве відкриття вчених


Команда міжнародних експертів уперше показала модель рептилії, подібної до національного китайського дракона. Тварина мешкала майже 250 млн років тому у водах глобального океану. Зубатий хижак проживав на території сучасного Китаю.

Дивовижна знахідка

Згідно з інформацією британського безплатного цілодобового новинного каналу Sky News, скам'янілості сутності, іменованої як Dinocephalosaurus orientalis, первинно виявлено в одній із провінцій країни — Гуйчжоу, восени 2003 року. Дещо пізніше були знайдені інші, повніші експонати, які допомогли групі вчених сформувати остаточну концепцію про зовнішність доісторичної істоти. Розважаючись безплатно на ігровому автоматі Sun of Egypt 2 демо, відвідувачі казино також роблять своєрідні наукові відкриття. Однак користуючись оплачуваною версією відео слота, гості заробляють при цьому гроші, додаючи до морального задоволення матеріальне.

Загальна характеристика тварини:

динозавр мешкав у першому геологічному періоді мезозойської ери — тріасі, що тривав півсотні млн років;

мав 33 одиничних шийних хребця, передні, задні кінцівки, що закінчуються ластами;

довжина скелетної частини сягала 6,5 м;

мав довгий хвіст, не менш довгу шию;

відноситься цілком до морських рептилій, процес пологів також відбувався в морі;

у шлунку істоти виявлено досить добре збережену їжу — рибу, що свідчить про пристосованість динозавра до океанського проживання.

Один із членів команди — Нік Д. Фрейзер — палеонтолог шотландського національного музею, назвав знахідку безпрецедентним прикладом чудового світу мезозою — тріасового періоду. Однак, на його думку, наукове відкриття не лише потішило дослідників, а й спантеличило вчених мужів. Тепер палеонтологам доведеться переглянути деякі знання про тваринний світ першого геологічного періоду.

Висновки експертів

Дослідники переконані, дивовижний вигляд сутності, що нагадує довгого, змієподібного національного дракона, захопить уяву людей по всій земній кулі. Шию тварини можна зіставити з подібною частиною тіла Tanystropheus hydroides, подібною до океанської рептилії середнього тріасового поясу, що мешкала на території сучасної Європи та Піднебесної. Обидві істоти схожі розмірами, мали набір подібних властивостей черепної коробки. Але в диноцефалозавра налічувалася значно більша кількість хребців у шийному вузлі, тулубі. Зовнішній вигляд рептилії нагадував величезну змію.

Всупереч зовнішнім даним, диноцефалозавр не мав спільних ознак з відомими довгошиїми плезіозаврами. Останні населяли океанські простори на 40 мільйонів років пізніше. Мабуть, послужили натхненням авторам про легендарне чудовисько шотландського озера Лох-Несс.

Немає опису.

Реклама