Клас енергоефективності новобудов: як оцінити та обрати для себе якісну квартиру?


Енергоефективність в сучасних умовах стала одним з найважливіших критеріїв поруч з безпекою та комфортом при виборі нерухомості.

Як же оцінити енергетичну ефективність будинку та що таке клас енергоефективності – розкажуть експерти аналітичного центру blago developer.

Насамперед зауважимо, що у 2010 році Україна ратифікувала Договір Європейського Енергетичного співтовариства, яким взяла на себе зобов’язання виконувати Директиви Європейського Економічного Союзу з питань енергетики, енергозбереження та відновлювальних енергоресурсів.

Один з таких керівних документів Євросоюзу – Директива 2010/31/ЄЕС про енергетичні характеристики (енергетичне функціонування) будівель (EPBD) – визначає індикатори енергозбереження в будівлях.

На сьогоднішній день чинне законодавство України передбачає, що питомі тепловитрати на опалення будинків розрахункові або фактичні повинні бути менші за максимально допустиме значення питомих тепловитрат на опалення будинку за опалювальний період.

При цьому показники нормативних максимальних теплових витрат житлових і громадських будинків (Emaх) передбачено Державними будівельними нормами (ДБН) В.2.6-31:2006 зі змінами від 1 липня 2013 року, в той час як питомі тепловитрати на опалення будинків розрахункові або фактичні встановлюються на підставі результатів експериментальних випробувань, з використанням математичних моделей теплового режиму будинку, а також за результатами розрахунків.

На основі різниці у відсотках розрахункового або фактичного значення питомих тепловитрат, від максимально допустимого значення встановлюються класи енергетичної ефективності будинку. Чинні будівельні норми та європейські стандарти виділяють шість класів енергоефективності будинку: А, В, С, D, E, F, де F - найгірший клас енергетичної ефективності, А – найкращий.

Так, у будинках класу енергоефективності А показник різниці у відсотках розрахункового або фактичного значення питомих тепловитрат від максимально допустимого значення (Еmax) становить мінус 50 і менше, при класі В – від мінус 49 до мінус 10, при класі С – від мінус 9 до 0, при класі D – від 1 до 25, E – від 26 до 75, F – 76 і більше.

Варто відзначити, що компанія blago developer дбає про створення максимально комфортних умов для життя мешканців, проектує тільки сучасні, енергоефективні житлові комплекси.

Для прикладу, житловий комплекс Main House вже отримав сертифікат енергоефективності клас B. Енергетичну ефективність клас В матимуть також будинки масштабного сучасного району Manhattan UP. Такий рівень енергетичної ефективності будинків дозволяє забезпечити максимальний комфорт, енергозбереження та, відповідно, заощадити витрати власників квартир на комунальні послуги.

Аналогічні комфортні умови передбачені у всіх житлових комплексах, що пропонуються клієнтам компанії blago developer. Купити квартиру можна у: ЖК Family Plaza, Містечку Соборне, ЖК Comfort Park, Шоколад, Main House, Авторський, Manhattan, Паркова Алея, елітних комплексах Parus, Royal Hall та у котеджному містечку Franko River Club.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!