Коломиянин з буковинцем організували канал виїзду за кордон ухилянтів


За 10 тисяч доларів за перетин кордону – такий незаконний бізнес організували двоє чоловіків, мешканці Прикарпаття та Буковини.

За матеріалами Служби безпеки повідомлено про підозру ще одному організатору незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних з Прикарпаття. 

"Йдеться про 27-річного мешканця Вижницького району Чернівецької області. Разом із 27-річним жителем Коломиї він переправляв чоловіків мобілізаційного віку до країн ЄС, зокрема до Румунії. Маршрут пролягав через лісисту місцевість Карпат в обхід прикордонних пунктів пропуску. Вартість «послуги» становила 10 тис доларів за одного чоловіка",- кажуть в СБУ.

СБУ спільно з Національною поліцією заблокувала цей канал втечі ухилянтів у вересні. 

Тоді ж повідомили про підозру мешканцю Коломиї, якого затримали «на гарячому» під час одержання оплати від чергового «клієнта».

Тепер за результатами вивчення доказової бази підозру отримав його спільник. 

"Разом з «клієнтом» зловмисники планували стартувати з Коломиї на світанку. Спершу на автомобілі вони мали добратись в прикордонну зону. А далі на мотоциклі, який надав 27-річний буковинець, добратись до кордону та перетнути його. Однак напередодні ввечері, під отримання грошей на одній із вулиць Коломиї, 27-річний фігурант, коломиянин, був викритий поліцейськими. Під час обшуку правоохоронці вилучили в нього кошти, отримані від протиправної діяльності, мобільний телефон та інші речові докази. А зранку правоохоронці прийшли з обшуком і до другого фігуранта, що проживає на Буковині. В нього також вилучили мобільний телефон та інші речові докази протиправної діяльності",- повідомили в управлінні нацполіції в області.

На підставі зібраних СБУ та поліцією доказів мешканцю Чернівецької області повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 7 до 9 років з конфіскацією майна.

Готується обрання йому запобіжного заходу. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!