Команда Франківщини виборола срібло на Кубку України з фрі-файту


22-23 березня в Тернополі пройшов 10-й ювілейний Кубок України дивізіону "Аматор". В цих престижних командних змаганнях з фрі-файту прийняли участь найсильніші спортсмени України з Тернопільської, Полтавської, Івано-Франківської, Львівської, Київської та інших областей.

В складі команди області змагались троє бійців франківського клубу "Вікінг" - це Олександр Поддубний (-69 кг.), Дмитро Мельников(-79 кг.) і Станіслав Хмильковський (89+ кг.), а також спортсмени з Коломиї (СК "Колізей") і Калуша (СК "Бусідо"), повідомляє сайт клубу "Вікінг".

За результатами жеребкування в півфіналі івано-франківці зустрілись з полтавчанами. Сашко Поддубний, переважаючи в стійці, змусив суперника перевести бій в боротьбу, хоча це і не допомогло його опоненту. Поєдинок завершився больовим прийомом "ахілес" на користь Поддубного. У вазі 89+ Станіслава Хмильковського очікував досвідчений Євген Бова. Стасу вдавалося чинити гідний опір в стійці, проте Євген використав свій шанс, що представився в партері, і переміг больовим "важіль ліктя". Команда Івано-Франківщини перемогла з рахунком 5-3. У Дмитра суперника у вазі не було заявлено, тож він економив сили для фіналу.

В фіналі прикарпатська команда зустрілась з чинними володарами Кубку з Тернополя. Суперник Поддубного, Олександр Долішній не дав йому проявити сильні сторони і повністю нав'язав свою гру в партері. Бій завершився в другому раунді перемогою Долішнього "важелем на лікоть". Діма поступився Тарасу Піхунику больовим прийомом "американа". Суперником Стаса став Ігор Слюсарчук - третій номер всеукраїнського рейтингу ММА. Увесь поєдинок в основному пройшов у стійці. Станіслав показав хороший бій та все ж програв рішенням суддів.

Таким чином, Тернопільська команда довела свій високий рівень і перемогла з рахунком 7-1.

В кінцевому заліку команди Львівської і Полтавської областей розділили третє місце. Івано-Франківська область зайняла другу сходинку і Тернопільська - першу. 

Увесь склад команди виконав норматив на звання "Майстра спорту України".

ГК