Літній екстрим на Івано-Франківщині


На дворі літо і час відпусток. Кожен вибирає відпочинок до душі. Комусь подобається спокійно лежати біля річки чи моря на сонечку, а комусь стрибати з парашутом. Тому до уваги любителів екстриму пропонуємо розповідь про драйвові розваги на Прикарпатті.

ЛІТО — активний час нових вражень і незвіданих відчуттів.  Свіжу порцію екстриму, енергії та драйву нестандартних і шалено популярних прикарпатських розваг, пропонує «VERSAL». 

Їзда на квадроциклахФото: Їзда на квадроциклах

Так званий гібрид, що поєднав у собі практичність автомобіля та маневреність мотоцикла, приваблює до себе все більше й більше любителів екстремального відпочинку. Різноманітні компанії пропонують прихильникам таких розваг сафарі, пейнтбол на квадроциклах, а також шалені тури високогірними хребтами.

Тип: екстремальна розвага.

Дрес-код: теплий, зручний, вітронепроникний одяг.

Вартість: від 200 грн.

Тривалість: від 1 год.

Місце: туристичний комплекс «Буковель».

Пейнтбол і страйкболФото: Пейнтбол в Івано-Франківську

Пейнтбол і страйкбол дедалі частіше стають улюбленими способами дозвілля робочих колективів і великих дружніх компаній. Обидві гри об’єднують спільні стратегії, хоча між ними є суттєві відмінності. В той час, як у пейнтболі використовують зброю (маркери), заряджену капсулами з фарбою, страйкбол характеризується шестиміліметровими кульками, попадання яких не залишає жодного сліду, що робить чесність основним принципом гри. Івано-Франківські клуби з пейнтболу та страйкболу радять збиратися на такі ігри компанією не менш ніж 6 чоловік. Хоча, чим більше охочих гравців, тим цікавішою буде гра.

Тип: командні ігри.

Дрес-код: захисний одяг, маска та бронежилет.

Вартість: від 100 грн з особи за гру.

Тривалість: 4-6 год.

Місце: пейнтбольний клуб «Варта», страйкбольний клуб «Кедр».

ПарапланеризмФото: Парапланеризм в Івано-Франківську

Чи не найлегшим способом  піднятися до небес сьогодні є політ на параплані, вага якого  всього 6 кг і в складеному вигляді легко вміщається в рюкзак. За 5-10 хвилин параплан здіймається вгору й набирає швидкість до 60 км на годину. Для більш романтичних відчуттів можна обрати політ у тандемі з коханою людиною, а для безпечніших — з інструктором.

Тип: вид спорту.

Дрес-код: одяг, що не уповільнює рухи та фіксуюче спортивне взуття.

Вартість: від 200 грн.

Тривалість: від 15 хв.

Місце: клуб парапланеристів Івано-Франківська «Політ».

РафтингФото: Рафтинг в Івано-Франківську

Рафтинг — хоч і екстремальна, зате абсолютно безпечна пригодницька подорож бурхливими гірськими хвилями, що не потребує особливої підготовки й практично не має вікових обмежень. Сезон рафтингу починається з середини квітня й триває до пізньої осені.

Тип: екстремальні командні ігри.

Дрес-код: гідрокостюм.

Місце: річки Дністер, Черемош.

Середня протяжність маршруту: 15 км.

Вартість: від 300 грн із особи (залежить від тривалості подорожі).

Екстрим-паркФото: Екстрим-парк

Канатні тарзанки, східці, мости, гойдалки й підвісні лінії перешкод на висоті 1,5-6 м — атракція для найвідважніших! Обирайте свій рівень складності і вперед, за незабутніми враженнями!

Тип: екстремальна розвага.

Дрес-код: будь-який зручний одяг та спортивне взуття.

Місце: ГК «Буковель», парк ім. Т.Шевченка, відпочинковий комплекс «Бухта вікінгів».

Середня вартість: від 50 до 200 грн (залежить від рівня складності).