Льотчик-винищувач ПК «Захід» збив два «Shahed» за один бойовий виліт


Минулої ночі росія знову атакувала Україну дронами та ракетами. Над заходом країни наші захисники неба збили крилату ракету та 13 "шахедів"

Павло – пілот фронтового винищувача МіГ-29 Севастопольська БрТА повітряного командування «Захід». Одне з його бойових завдань – робота в небі під час відбиття російських масованих комбінованих ракетно-авіаційних ударів. Цієї ночі він отримав завдання збивати "шахеди", пише "Бліц-Інфо" з посиланням на Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України.

- Відчуття впевненості було. Підіймався в небо з одного з оперативних аеродромів. Перед польотом «привітався» з літаком, подумки сказав, що маємо збити «Shahed», - розповідає Павло.

Після того, як Павло знищив один ударний дрон, отримав завдання на знищення ще однієї цілі.

- Тоді я знову сказав подумки своєму літаку: Ми маємо з тобою зробити це, збити й другого, - сміється Павло. – І ми це зробили. Ніч була безсонна, але результативна для мене і закінчилася спокійним ранком для українців, на яких були націлені ці два ворожих дрони.

За словами пілота винищувача, збивати малорозмірні і малошвидкісні ударні дрони не так просто, як здається.

– Треба все ретельно прорахувати: швидкість літака, свої маневри в небі. Та ми добре підготовлені, багато тренувалися і тренуємося, аби ефективно боротися з ударними БплА «Shahed». Звичайно, відчуваєш радість, що вдалося знищити ціль. Але це триває лічені секунди, далі знову зосерджуєшся на виконанні наступних польотних завдань, - відзначає льотчик.

Павло каже, що перемоги в небі потребують праці багатьох людей на землі.

- Техніки та інженери постійно підтримують літак готовим до бойового вильоту. Працюємо в режимі 24 на 7. Виявити ціль допомагають бойові розрахунки радіотехнічних підрозділів, зайти на неї – персонал пунктів навдення аваіції. Це злагоджена робота великого колективу. Радий, що я – знаходжуся саме тут і саме так допомагаю своїй країні перемогти агресора.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!