Мальтійці Івано-Франківська на Майдані


20 волонтерів Івано-Франківської Мальтійської служби допомоги 3 грудня прибули до Києва зі своїми наметами та польовою кухнею.

І вже який день поспіль годують людей на Євромайдані.

«Працюємо по 14 годин на добу, щодня видаємо до 15 тисяч порцій їжі. Гаряча їжа та чай, добре слово і щира привітність найкраще зігрівають людей у холодну пору. Хлопці всі втомлені, промерзли до кісток, але веселі», — так коротко підсумовував благодійну працю мальтійців застудженим голосом у телефонній розмові їх керівник Роман Яручик.

Така велика кількість народу при зимовій холодній погоді потребує елементарного гарячого харчування і підтримки.

«Оскільки у нас 25-літній досвід допомоги тим, хто її потребує, всі хлопці-волонтери нашої служби вирушили до Києва 3 грудня. Люди на Майдані мають зрілу громадянську позицію, вони відстоюють свою власну думку і своє право жити у щасливій країні. Вони в це вірять. Хочу також щиро подякувати усім, хто допомагав і допомагає нам, хто в Івано-Франківську здавав свої пожертви, хто підтримує нас у Києві, хто молиться за нас», - каже Яручик.

Мальтійська служба є частиною найстарішої християнської організації, яка завжди своє головне завдання бачить у допомозі тим, хто потребує, та в піклуванні про хворих.

«І така реальна допомога є найкращими виявами християнської любові до ближнього та особистого визнання віри. Лишень трохи хвилююся за наших дівчат-волонтерів в Івано-Франківську, на яких ми залишили проведення заходів до Дня святого Миколая», - зауважує керівник.

Галичина