Марцінків радить цілим будинком переходити на індивідуальне, щоб не платити за обігрів під'їздів


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків каже, що франківцям з індивідуальним опаленням таки доведеться платити за обігрів місць загального користування. Єдиний вихід - відключатися всім будинком.

Марцінків каже, що питання нарахування коштів за тепло людям, які мають індивідуальне опалення, а в будинку ще збереглося централізоване опалення обговорювали на оперативній нараді, інформує Бліц-Інфо.

"На жаль, є закон про житлово-комунальні послуги, є постанова Кабінету міністрів, яка жорстко наказує теплопостачальним підприємствам нараховувати ці кошти. Але ми бачимо, що певні рахунки є несправедливими тож створили комісію, яка буде переглядати звернення, особливо там де відрізані труби і не обігріваються загальні місця. Як вийти з цієї ситуації - переходити на індивідуальне опалення цілим будинком. Ми радилися з юристами і якось уникнути цього нарахування не вийде. Бо це буде розглядатися як нанесення збитків в особливо великих розмірах комунальному підприємству. Тому підприємство не може не нараховувати. Ми також звернулися до Кабміну, щоб переглянути цю постанову. Якщо можна підсильте це зверненнями від мешканців. Треба звертатися, бо це є несправедливим",- закликав мер.

Нагадаємо, у січні іванофранківці, які мають встановлене індивідуальне опалення у квартирах почали отримувати платіжки від "Теплокомуненерго". Мова йде про суми від 100 гривень і вище. Йдеться про рахунок за обігрів під’їздів і підвалів у багатоквартирних будинках. Оплату за це почали нараховувати всім, у кого до будинку все ще постачають тепло. Причина - зміни до закону про житлово-комунальні послуги, які прийняли торік.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!