Майже 76 тисяч гривень за добу: Шахраї ошукали довірливих прикарпатців


Поліцейські продовжують документувати шахрайські злочини. За минулу добу від дій аферистів постраждали троє мешканців області. Вкотре закликаємо громадян, не нехтувати застереженнями та недовіряти невідомим особам.

Аферисти ошукали мешканку Снятинщини, з таким повідомлення жінка звернулась до поліції. Як з’ясувати поліцейські, до потерпілої зателефонував невідомий чоловік та представився працівником банку. Шахрай повідомив, що з її рахунку хочуть зняти кошти. А щоби вберегти їх, потрібно здійснити кілька операцій в мобільному додатку банку. Довірлива жінка виконала всі вказівки афериста. І за кілька хвилин з її карти зловмисник зняв понад 43 тисячі гривень.

За схожою шахрайською схемою ошукали і 37-ми річну мешканку Тлумацької територіальної громади. Заявниця виконала вказівки невідомої особи, яка до неї зателефонувала, і втратила майже 17 тисяч гривень.

Ошукали аферисти і жительку Косівщини. Потерпіла знайшла оголошення в мережі про продаж смартфона. Домовившись з продавцем про покупку гаджета, вона самотужки переслала йому гроші – майже 16 тисяч гривень. Однак товар заявниця так і не отримала. «Продавець» на повідомлення жінки не відповідає.

Поліцейські Івано-Франківщини вкотре застерігають громадян від шахрайських схем. Щоби вберегтись від аферистів дотримуйтесь кількох правил:

не довіряйте особам, що телефонують та представляються службою безпеки банківських установ;

не розголошуйте персональні та банківські дані. Не повідомляйте реквізити карток, терміну дії, CVC2/CVV2;

нікому не передавайте дані для входу в мобільні додатки банків, не заходьте в свої облікові записи з чужих гаджетів;

обдумано купуйте в соціальних мережах, читайте відгуки про товар і продавця. Насторожити має наявність виключно позитивних відгуків, написаних ніби за шаблоном з невеликим проміжком часу;

не оплачуйте вартість товару наперед, а передоплати скидайте лише перевіреним продавцям.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!